GÜNDEM: İki düzenekler birbirinin aynısı!..

Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan bombalı aracın düzeneği ile Ankara’da kullanılan düzenek aynıymış!

Ankara’daki hain saldırının ardından polisin izini sürdüğü ikiz plaka takılı 34 HF 3100 plakalı beyaz renkli VW Golf marka otomobil, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu’nun kapalı otoparkından çıktı.

Başkent’te 17 Şubat’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait servis araçlarına yönelik düzenlenen ve 29 vatandaşımızı kaybettiğimiz bombalı saldırının ardından polis, terör örgütü PKK mensuplarının 4 araç için ikiz plaka hazırladığını belirledi. Bu araçlardan 3’ü Ankara, İstanbul ve Adana’da düzenlenen saldırılarda kullanılırken, 4’üncü araç bulunamadı. İkiz plaka hazırlanan 4’üncü aracın 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka otomobil olduğu bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sırasında otomobilin İstanbul’da olduğu iddiası ortaya atıldı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm birimler harekete geçirildi. Söz konusu araç, İstanbul polisi tarafından aranmaya başlandı.
OTOMOBİLLERİN ŞASİ NUMARASINA BAKILDI
Polis, 34 HF 3100 olan ikiz plakanın tekrar değiştirilme ihtimalini de göz önünde bulundurarak, gördüğü tüm aynı renk ve markadaki otomobillerde şaşi numarası kontrolü yapmaya başladı.

ARAÇTAN ‘BOMBA DÜZENEĞİ’ ÇIKTI
Beyaz otomobilin izi sürülürken dün öğle saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu’ndaki kapalı otoparkta aynı marka ve modelde bir otomobil olduğu görüldü. Şüpheli araç ihbarı üzerine polis alarma geçti. Kampusa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kapalı otoparka giden polis, 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka otomobil ile karşılaştı. Üniversitede dersler iptal edildi ve yurtlardaki öğrenciler dahil tüm kampus boşaltıldı. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından olay yerine giden bomba imha uzmanları, otomobilde geniş çaplı inceleme başlattı. Bir polis helikopteri de kampus üzerinde uçarak araştırmaya destek verdi. Yapılan incelemede bomba düzeneği bulunması üzerine polis ekipleri, otomobili sökerek incelemelerini sürdürdü.