SAĞLIK: Sebep yoksa bedenini kontrol edin!..

Saç sendromu… Bebeğiniz belirleyemediğiniz bir nedenle sürekli ağlıyorsa, bedenini özellikle ayakları parmakları kontrol etmelisiniz.

Aile bebeğin parmağında bir gariplik hissetti

Baba Scott Walker, sürekli huysuzlanan ve ağlayan bebekleri Molly’nin yanına gittiğinde ateşi çıktığını gördü… Ama aslında her şeyin sorumlusu ‘saç iplik turnike sendromu’ymuş…
ABD’de yaşayan Scott Walker, 7 aylıkken dünyaya gelen kızları Molly’nin birden bire ateşinin yükselmeye başladığını gördü. Baba Walker, “Öğle vakti ailemle kahvaltı yaparken Molly çok huysuzdu ve sürekli ağlıyordu” dedi.
Walker, “Eşim Jess, bebeğimizin rahatlaması için çoraplarını çıkardı. O sırada bebeğimizin ayak parmağını gördük. Buna ‘saç iplik turnike sendromu’ deniyormuş.
Çorabın içine giren bir saç teli açıklanamaz bir şekilde parmağa dolanıyor ve ve kan dolaşımını durduruyor.”

ayak-parmaklari

Walker çifti, ilkyardım konusunda bilinçliydi. Anne Walker, bebeğin parmağına dolanan saçı büyüteç ve cımbız yardımıyla çıkarmayı başardı ve şunları söyledi:
“Maalesef saç Molly’nin ayak parmağını sıkıştırıp derinlere kadar kesmişti. Ancak eğer gerekeni yapmasaydık, saç orada uzun süre kalsaydı sonucu kötü olabilirdi.”
Sonrasında Molly’nin doktoruna giden Walker çifti, doktorlarının kendilerine, çocukları huysuzlandığında ilk olarak ayaklarına bakılması gerektiğini söylediklerini belirtti.