SPOR: Cenk Tosun: “Öncelik şampiyon olmak”

Beşiktaş’ın genç yıldızı Cenk Tosun, Başakşehir karşısında attığı golle bu sezonki skor sayısını 15’e çıkardı. 24 yaşındaki futbolcu, başarılı form grafiğiyle Van Persie, Oscar Cardozo ve Umut Bulut’u solladı.
Kara Kartal’da Mario Gomez’in gölgesinde kalmasına rağmen görev aldığı kısıtlı sürede attığı gollerle takımına adeta hayat veren Cenk Tosun, 68. dakikada dahil olduğu Başakşehir maçını da boş geçmedi. 24 yaşındaki futbolcu, 78’inci dakikada attığı klas golle bu sezon 30’uncu karşılaşmasındaki skor sayısını 15’e çıkardı. Bu performansına ek olarak takımının kaydettiği 5 golün de asistini yapan Cenk Tosun; Şenol Güneş yönetiminde bu sezon patlama yapan isimler arasına girdi. 15 gollük performansıyla Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü forveti Van Persie başta olmak üzere Galatasaraylı Umut Bulut ile Trabzon’un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo’yu geride bırakan Cenk, taraftarını mest etti.
Siyah-Beyazlı formayla büyük bir çıkışa imza atan genç futbolcu, bu sezon önünde 2 hedefin olduğunu söyleyerek, “İlk olarak Süper Lig’de Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaşması için elimden geleni sonuna kadar yapacağım. Hocamız Şenol Güneş görev verdiği sürece gollerime devam etmeyi planlıyorum. Sonrasında da Türkiye formasıyla Euro 2016’da ülkemi temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.