DÜNYA: Aleksey Puşkov: “Türkiye’yi dikkatle takip ediyoruz”

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Yunanistan’da gazetecilerle bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Puşkov, “Türkiye ve Suudi Arabistan’ın eylemlerini dikkatle takip ediyoruz. Rusya Savunma Bakanı’nın da söylediği gibi; Türkiye, Suriye’yi işgal elde etmek için belirli askeri hazırlıklar içerisindeymiş gibi görünüyor” dedi.
Rus haber ajansı Ria Novosti’nin verdiği haberde Puşkov şöyle konuştu: “Suudi arabistan ve Türkiye şu anda silahlı muhaliflere kendi pozisyonlarını bir daha düzeltemeyecek şekilde zarar verilebilecek kırılma noktası olduğunu düşünüyorlar. Bununla birlikte Suudi Arabistan’ın savaşa hazır kendi ordusu yok. Suudi Arabistan’ın şu anda Suriye’yi askeri işgal tehditlerinin ne derece ciddi ne derece blöf olduğunu söylemek zor. Ama onların dediği gibi 100 bin asker göndermek gibi bir imkanları yok. Şimdilik tehditler üzerinden durumu etkilemeye çalışıyor olabilir. Türkiye’ye gelirsek, bize göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok konuda ön görülemez bir siyasetçi olduğu için tahmin yürütmek zor.”
AB’nin Türkiye’ye etki etme imkanını yorumlayan Puşkov, “Avrupa’nın bazı ülkeleri açık açık Türkiye’nin hiçbir zaman AB üyesi olmayacağını söylüyor. Özellikle Paris bunu söyledi” dedi.