DÜNYA: “Dünya Savaşı’nın fitilini Kürtler ateşleyecek”

Times gazetesi, “Türkiye’nin sınırlarındaki kavga yakında Suriyeli Kürtlerin (Terör örgütü YPG) kışkırtıcı bir saldırıda bulunmasına neden olabilir. Türkiye de NATO’yu yardıma çağırabilir. Bu durumda Rusya ve NATO’yla karşı karşıya gelir” yorumunu yaptı.
İngiltere’de yayımlanan Times’in “Cehennemin Kapıları” başlıklı başyazısında “Türkiye ve Suudi Arabistan, karmaşık ve kanlı Suriye savaşına dâhil oluyor. Tüm tarafların DAEŞ’i yenmeye odaklanması zamanı” deniliyor. Yazıda, “Geçici çatışmasızlık anlaşmasının mürekkebi kurumadan Suriye’ye savaş geri döndü. Türkiye 2 gündür sınırda Kürt birliklerini (Terör örgütü YPG) bombalıyor” ifadeleri yer alıyor.
İncirlik Hava Üssü’ne Suudi Arabistan’ın savaş uçakları gönderdiğine de değinilen yazı, şöyle devam ediyor: “Türkiye bir NATO üyesi ve DAEŞ’le mücadelenin hayati önemdeki unsurlarından biri olduğunu unutmamalı” denilen yazıda, “Ankara, Rusya’nın desteğindeki Suriyeli Kürtler’in Türkiye sınırında kendi mini devletlerini kurmak için karışıklığı fırsat bilmesini engellemekte kararlı” yorumu yapılıyor.
“Rusya Suriye’nin kuzeyine yabancı askerlerin girmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyor. Türkiye’nin sınırlarındaki kavga yakında Suriyeli Kürtler’in (Terör örgütü YPG) kışkırtıcı bir saldırıda bulunmasına neden olabilir. Türkiye de NATO’yu yardıma çağırabilir. Bu durumda Rusya ve NATO’yla karşı karşıya gelir.”