AKTÜEL: İstanbul hava hafta sonu nasıl olacak?..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son değerlendirmeleri yaptı. Peki İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak? Lodos ve yağmurun etkili olduğu son günlerde yağış bugün ve yarın da yer yer devam edecek. İşte hava durumu için son tahminler.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.
Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, baca gazı ve soba zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.