TEKNOLOJİ: En güncel verilerle Spotify

Apple Music ile kıyasıya bir yarış içerisine giren Spofity, güncel kullanım istatistiklerini paylaştı. Servisin paylaştığı bilgiler bir hayli etkileyici.
Dijital müzik servisi denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Spofity, dünyada olduğu kadar ülkemizde de bir hayli popüler. Şirketin son paylaştığı kullanım verileri de bunu kanıtlar nitelikte. Apple Music ile kıyasıya bir rekabet içerisinde olan Spotify’da şu an itibarıyla 30 milyondan fazla şarkı ve 2 milyarın üzerinde müzik listesi bulunuyor. Kullanıcılarına 320 kbps’e kadar yüksek ses kalitesi sunan servis, hak sahiplerine bugüne kadar 3 milyar doların üzerinde telif ödemesi yaptı.
Spotify, birçok farklı platformda kullanılabiliyor. Mobil cihazlarda Android, iOS, Windows Phone platformlarında yer alan servis, masaüstü PC’lerde Windows, Mac ve Web’te ulaşılabilir durumda. Ayrıca PlayStation 3 ve Playstation 4’te de yer alan Spotify, birçok farklı televizyon üreticisinin modellerinde ve arabalarda dahi kullanılabiliyor.

Kullanıcılara özel içerikler
Spotify, kullanıcıların deneyimini zenginleştirmek için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Ruh halinize göre müzikler arayabildiğiniz “Gözat” özelliğiyle beraber koşarken temponuza göre müzikler dinleyebildiğiniz “Spotify Running” ve her pazartesi kişiye özel hazırlanmış “Haftalık Keşif” özellikleriyle dikkat çekiyor.