SİYASET: Devlet Bahçeli: “Hedef Türkiye”

Başbakan’ın Mardin’de açıkladığı eylem planına tepki gösteren Bahçeli “Bu 10 madde ile Dolmabahçe’deki 10 maddenin gayesi bir ve aynıdır. Davutoğlu, PKK’ya Mardin’de zeytin dalı uzatmıştır” iddiasında bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 10 maddelik eylem planıyla beyaz bayrak salladığı PKK’yı başkente müzakere masasına davet ettiğini öne sürdü. 15 Ocak’ta geçirdiği kalp operasyonunun ardından ilk kez önceki gün MHP Genel Merkezi’ne giden Bahçeli, dün de MHP’nin Meclis grup toplantısında konuştu. Konuşmasını oturarak prompterdan yapan Bahçeli, hem sağlığı hem de Türkiye gündemine ilişkin şu mesajları verdi:
-Daha önceden planlanmış tedavi kapsamında başarılı bir operasyon geçirdim. Hamd olsun eskisine kıyasla daha iyi ve zinde bir şekilde buradayım. Dile kolay, tam 47 yıllık bir emaneti omuzlayarak, özümseyerek ve her şartta sancak gibi taşıyarak bugünlere geldik. Bu yolculukta şehadet ve çile vardır. Bu kavramlara yabancılık çekenler bizi idrak edemezler. Bu kavramlarla esasta ters düşenler bizim gibi görünseler de bizden asla olamazlar. Yorulduğumuzu sananlar hayal aleminde gezen korkaklardır. İlk günkü gibi heyecan doluyuz. Ülkücü miras emin ve ehil ellerdedir. Ülkü davası, ülküsüz ve ilkesiz ellere bırakılmayacaktır.
-Özellikle Sur ve Cizre’den her gün şehit haberleri gelmektedir. Bunlar oluyorken AKP hükümeti neredeydi? Başbakan hangi kürsüde ahkam kesiyor, hangi salonda konuşuyordu? Ya Cumhurbaşkanı ne yapıyordu? Keyfi ve totaliter bir yönetim modeli bina etmek için çırpınıyordu. Dünyevi makam ve servet kibriyle başkanlık çetelesi tutuyor, yeni Türkiye bozgununun çatısını örüyordu. PKK kan dökerken; Erdoğan Şili’ye, Peru’ya, Ekvador’a, Senegal’e uçuyor, saltanat sürüyor, hatta zırhlı makam araçlarını yüzbinlerce dolar maliyetle okyanusun üstünden uçuruyordu.
-AKP’nin dış politikası geri tepmiş, imha olmuştur. Hedef Suriye’den sonra Türkiye’dir. Sur ve Cizre ise hainlerin, dış güçlerin yönlendirmesiyle özellikle seçtiği, bölünme dinamiklerinin test edildiği yerlerdir. Şu garabete bakınız ki, Türkiye’ye karşı terörist eylem ve saldırı düzenleyenlerle ABD yanak yanağıdır.
-Önce şunu söylemeliyim ki, bu 10 madde PKK’ya elleri kaldırıp beyaz bayrak sallamaktan başka bir manaya gelmeyecektir. Maksat terörle mücadele değil, mütarekedir. Mardin’deki 10 maddeyle, Dolmabahçe’deki 10 maddenin hizmet ettiği gaye bir ve aynıdır. Davutoğlu, PKK’ya Mardin’de zeytin dalı uzatmıştır. Terörist talepleri konuşmasının her zerresine yedirmiştir. Acaba diyorum, Birleşik Krallık, Mardin’e gelmeden önce sana özel mesaj ve talimat listesi mi vermiştir? Zira Mardin konuşmasını, Lord Curzon veya Arabistanlı Lawrence mezarından kalkıp yapsa ancak senin gibi konuşur, ancak senin gibi nifak saçardı.