TEKNOLOJİ: Ücretsiz Facebook yasaklandı

Facebook’un ücretsiz; fakat sınırlı internet hizmeti, Hindistan genelinde yasaklandı. Hindistan Telekom operatörü, yasağa gerekçe olarak uygulamanın tarafsızlık ilkelerini ihlal etmesi olarak gösterdi.
Uygulama, kullanıcıların kısıtlı hız ve erişim kapasitesinde de olsa, ücretsiz olarak interneti kullanmalarına yönelikti.
Hindistan hükümeti ise, bu uygulamanın tarafsızlık ilkesini ihlal etmesini bahane göstererek, ülke genelinde ücretsiz uygulamanın kullanımını yasakladı.
Bu yasaklama ülke için bir ilk değil. Geçtiğimiz Aralık ayında, Facebook Hint kullanıcılarına ulaşmak için bu uygulamayı işleve soktuğunda, Hindistan Telekom Servisi, benzer bir tepki vererek, uygulamayı yasaklamıştı.
Indıa Times’ın haberine göre Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in reklam panoları, gazete ilanları gibi mecralarla birlikte ücretsiz teşvik uygulaması için 45 milyon euro harcadığını belirtti.
Kullanıcılarına sunduğu uygulama konusunda benzer tutumu nedeniyle T-Mobile operatörü ABD’de eleştirilere maruz kalmıştı.