SİYASET: Bahçeli ameliyat sonrası oturarak konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası katıldığı grup toplantısında oturarak konuştu. Konuşmasından bazı detaylar ise şöyle:

“Gayet zinde bir şekilde buradayım. Her şeyin başı sağlık” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, oturarak yaptığı konuşmasına Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözleriyle başladı.

“47 YILLIK EMANETİ OMUZLAYARAK BUGÜNLERE GELDİK, GEVŞEMEDİK”
“Bugünkü toplantımızın ne mutlu bizlere ki MHP’nin 47’nci kuruluş yıldönümüne tesadüf etmesi ayrıca değerlidir. 47 yıllık emaneti omuzlayarak bugünlere geldik. Acze düşmedik, gevşemedik.

MHP Türkiye’nin ruh kökünden, Türklüğün binlerce yıllık engin tarihinden doğmuştur. 8-9 Şubat 1969 tarihinde milliyetçilik bir hareket almış ve Türk siyasetine milli bir yorum gelmiştir. bu yolun Türk milletini özüne ve özbenliğine kavuşturmuştur.

Türklükle İslam arasındaki terkibi kader bildik. Merhum Türkeş Bey boşuna söylememiştir. Ülkücü bir insan çamurdan bir insan gibidir. Biz hep daha yükseğini ortaya koyduk. Ülkümüzü göklerde parlayan yıldız gibi gördük. Tam 47 yıldır aşkla, sevdayla milletine hizmet etmektedir. Yarım asra yaklaşan yolculuğumuz ter temiz vicdanlar tarafından yoluna devam etmektedir. Bu yolda şehadet ve çile vardır. Vatan, bayrak sevgisinden kavrulmak vardır. Bu kavramlarla ters düşenler bizim gibi görünseler de bizim gibi olamazlar.

47 yıldır soygunlarla vurgunlarla savaşıyoruz. Yıldığımızı zannedenler bizi kendileri gibi sanan korkaklardır. Akıl ve kararımıza ket vuracak kötümserlik seline kapılmadık. Ülkülerimizin duldasında yaralarımızı sara sara omuz verdiğimiz şehit tabutları altında bu aziz davanın hedefine varacağına güvendik.

NE SÖYLEDİYSEK OLDU!
Sofrasına oturup ekmeğini yediğimiz bu vatanın toprağına yeri geldi kefensiz girdik. Ne söylediysek oldu! Allah’a şükürler olsun ki yneilip mahçubiyet yaşamadık. Biz gücümüzü tarihimizden aldık. Artık haklı çıkmak kafi gelmiyor. Haklıysak ki öyleyiz hakkımızı da söke söke almasını bileceğiz..

Ülkü davası ilkesiz ellere bırakılmayacaktır. Milyonlarca üç hilal sevdalısı bu partinin gerçek sahibidir.