OTOMOBİL: Google, arabalarını kablosuz şarj edebilir

IEEE Spectrum bilgilerine göre, Amerika Federal Haberleşme Komisyonu’na sunulan dosyada, Google’ın prototip sürücüsüz arabaların, kablosuz şarj sistemlerini test edildiği bilgisi yatıyor.
Bu sistem, otomobiller için şarj ekipmanı üretiminde uzman olan Hevo Power ve Momentum Dynamics adlı iki firmadan geliyor.

Google elektrikli arabaların şarj sistemi
2015’in ilk yarısında, iki firma da, Google Mountain View’da denemeler için izin almayı başarmış. Gelen raporlara göre Google mühendisleri, Momentum Dynamics şarj sistemine sahip ve şu anda arabalarında test ediyor.
Sistemin amacı, hem tasarım olarak daha küçük ve hafif bataryalar üretmek, hem de ekstra bir ekipmana gerek kalmadan, kullanıcıların kolay şarj işlemi yapabilmelerini sağlamak.
Google sürücüsüz arabaları, halka açık yollarda, kablolu sisteme sahip olarak deneniyor. Ancak teknoloji gelişiyor ve geleceğe yönelik çok fazla plan var. En yüksek hedef ise, arabaların, yolda giderken şarjını otomatik doldurması.
Firmalar konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Google ise, sürüş aşamasında şarj olma ilgili sorulara, şu anda çok fazla teknoloji denediklerini söyleyerek, kaçamak bir cevap veriyor.