TEKNOLOJİ: Galaxy S7 kablosuz şarj ile mi geliyor?

Birkaç nesil önce, Samsung, cihazları için kablosuz şarj özelliğini tanıtmıştı. Büyük ilgiyle karşılanan bu özellik sayesinde kullanıcılar kablo derdinden kurtulup, rahatça telefonlarını şarj edebileceklerdi.
Galaxy S7’ye dair şimdiye kadar kablosuz şarj ile ilgili herhangi bir detay ya da söylenti ortaya çıkmamış olsa da, görünüşe göre Samsung’un sürprizi bozuldu.
Clove isimli bir alışveriş sitesi sayesinde edinilen bu bilgi, Clove’un Samsung Galaxy S7 için kablosuz şarj aleti satışa sunmasıyla ortaya çıktı.
Geçtiğimiz senenin tasarımıyla aynı görünen cihaz için Samsung görünüşe göre tasarımda bir değişiklik yapmamış. Tahmin ediyoruz ki böylesine bir cihaz için her sürümde tasarım değiştirmek zaten gereksiz olurdu.
Bir diğer olasılık ise Samsung’un tasarımı değiştirmesine rağmen Clove isimli web sitesinin yeni resmî görseller yayınlanana kadar eski görselleri kullanıyor olması olabilir.
Bir başka, ama çok daha küçük bir ihtimal ise Clove’un Samsung Galaxy S7’nin kablosuz şarj özelliğinin olacağına dair bir söylenti yaymak istemesi olabilir. Bu ihtimalin küçük olma sebebi ise, kablosuz şarj özelliğinin Samsung telefonları için yeni bir özellik olmayacağı.
Samsung Galaxy S7 ve S7 edge, 21 Şubat 2016’da gerçekleşecek olan MWC 2016’da resmî olarak tanıtılacak. En kesin detaylar, o gün bizlerle olacak.