SİYASET: Aylin Nazlıaka ihraç ediliyor

CHP’de Aylin Nazlıaka kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. CHP’li bir vekilin Atatürk’ün resmini indirdiğine dair çıkan haberlerin ardından CHP karıştı. Partinin en üst organı olan MYK’da konu ele alındı ve CHP’li Aylin Nazlıaka’nın partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki için Parti Meclisi’nden görüş isteyecek
CHP’de ‘Atatürk fotoğrafını duvarından indirdi’ tartışması partinin en üst organı olan MYK’da ele alındı. CHP MYK, CHP’li Aylin Nazlıaka’nın partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi için Parti Meclisi’nden görüş isteyecek.

AYLİN NAZLIAKA’DAN AÇIKLAMA

Alınan karar sonrası Nazlıaka’dan jet bir açıklama geldi. Aylin Nazlıaka, “Makamlar ve mevkiler gelir geçer, onurlu duruşlarıysa tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.” dedi.
Nazlıaka, Atatürk resminin indirilmesi iddialarıyla ilgili olarak daha önce şu açıklamada bulunmuştu: “Benim Atatürk sevgim tescillidir. Dolayısı ile Ata’nın resmini duvardan indirmeyi ihanet sayarım. Ancak olay doğrudur. Bir CHP’li bunu yaptı ve ben ona tanıklık ettim. O milletvekili ise haber çıkınca Ata’nın fotoğrafını yeniden astı.”