TEKNOLOJİ: Google, Skybender ile 5G internet sunacak

Bilindiği gibi belirli zamanlarda hem Facebook hem de Google tarafından geliştirilen ve internet dağıtımı yapması planlanan drone modelleri ile ilgili haberler duyuluyor.
Bu haberlerin Google cephesi için sonuncusu, The Guardian tarafından ortaya çıkartıldı. Aktarılan bilgiye göre Google’ın Skybender isimli internet dağıtımı yapacak drone modeli, 5G teknolojisinin temellerini oluşturabilecek düzeyde!

Project Skybender 5G temellerini atacak!
Project Skybender olarak isimlendirilen söz konusu bu drone için şu an, 4G internet hızlarının 40 katı seviyesinde hizmet sunabileceği dile getiriliyor. Ancak sahip olduğu milimetre dalga sistemi ile Skybender’ın 5G mobil sistemi için temel oluşturabileceği düşünüyor.
Yine The Guardian tarafından aktarılan bilgilere göre Google, Skybender testlerine başlamış durumda. Google bu testler için ise Virgin Galactic ile ortaklaşa bir uçuş süreci devam ettirdiği de, yine aktarılan bilgilerden.
Anlaşılan o ki, drone aracılığı ile tüm dünyaya internet sağlayabilen konsepti, yakın gelecekte ciddi anlamda somut örnekler ile karşılaşılması muhtemel olacak. Zira Google ve Facebook bu konuda istikrarını kaybetmiş değil.