Sorular… Sorular…

Değerli Beşiktaş’lılar yeni sezona Beşiktaşımız KAR İLE GİRDİ. İki maçımız da kar dolayısıyla ertelendi, inşallah lehimize olur, ki bence lehimize olacak, zira daha iyi hazırlanma imkanı buluyoruz, sakatlıktan çıkanlar için de iyi oldu.
Yapılan transferlerimizi bekliyeceğiz, inşallah başarılı olurlar, ama keşke böyle devre arası değil de, sezon başı şunlar bir yapılsa ve de artık alt yapıdan da gençlerimiz kadromuza girse. Böyle para ver al, nereye kadar?..
Şimdi size divan kurulumuzun bir kaç yıl evvel aldığı skandal kararın onları yıllar sonra nasıl köşeye sıkıştırdığını anlatacağım.
Biliyorsunuz bir kongrede salonda kalan son 40 kişiyle, divan toplantısına 3 kez gelmeyenler divandan atılması kararı alınmıştı. İşin ince yanı bu kararı bilmeyen, birçok divan üyesi 2 kez katılmadıkları toplantıdan sonra, sms veya yazı ile uyarılmadıklarından, 3. kez gidemeyince atılmışlardı. Hele ben divan toplantısına katılıp, orada atıldığımı öğrenip salondan bir çıkışım var ki, hayat boyu o üzüntümü unutamam. Beni kimler mi takip etti? Sıkı durunuz.
En başta Sn. R. Koç, Prof. T. Atasü, Prof. O. Çokyüksel, M. Keçeli, N. Demir, Z. Alp VB. önemli kişiler, hatta ve hatta vefat etmese, sıkı durunuz, S. Seba ağabeyimiz dahi divandan atılmış olacaktı. İnanamıyorsunuz değil mi? İnanın inanın, yapıldı bunlar.
Yahu Divan’ın çoğu yaşlı başlı insanlar,bir kısmı da Anadolu’da, ne demek divan toplantısına katılma mecburiyeti, katılmak isteyen, imkanı olan zaten katılır.
Benim atılmamdan sonra, beni ilk teselli için kim aradı biliyor musunuz? FİFA ve UEFA 2. Bşk.nı Sn. Şenez Erzik kardeşim ve bana dedi ki “Kemal’ciğim bu nasıl saçma bir karar, ben de FB Divan Kurulu üyesiyim, ama vallahi bir kez toplantılarına katılabildim o da bana bir plaket verilecekti o gün gitmiştim, biz de divan toplantısına devam diye bir mecburiyet yoktur, size hele senin gibi bu kulübün eski yöneticisine, TFF Bşk.lık yapan birisine bu nasıl yapılır, akıl alacak şey değil.”
Evet yaptılar, yalnız bana değil, yukarıda isimlerini yazdığım eski değerli duayen yöneticilerimize, hele hele SN. RAHMİ KOÇ’A bu yapılır mı? ayıptır, çok ayıp.
Rahmetli Mustafa Koç’un vefatı dolayısıyla, gazetelerde BJK mizin ilanı çıktı “BJK Divan kurulu üyemiz Sn. Rahmi Koç” diye. Yahu siz koca Rahmi Koç’u Divan kurulu kararı ve yön. k. kararı ile BJK Divan kurulundan çıkarmadınız mı? HADİ ŞİMDİ HEM DİVAN, HEM DE YÖN. K. BU AYIBIN ALTINDAN NASIL KALKACAK, BAKALIM GÖRECEĞİZ. BENCE ÇOK ZOR OLACAK.
Böyle acemice ve acele alınan kararlar, işte bir gün gelir adamı böyle açığa düşürüverir. Acilen ilk kongrede alınacak bir kararla, DİVAN TOPLANTILARINA DEVAM MECBURİYETİ KALDIRMALIDIR. Atılan bu değerlerden de, inşallah, o kongrede seçilecek yeni Divan başkanlığınca, özür dilenerek yeni birer plaketle ödüllendirilerek bu ayıp temizlenmelidir.
Bu arada BJK Kongre üyelerinden birçoğundan 1-Eski YD döneminin ibrasının iptal mahkeme kararı, yönetim tarafından temyize gidecek mi, gitmeyecek mi? 2-YD döneminin yabancı denetim firmasına yaptırılan denetleme raporu ne zaman açıklanacak, sorularına çok muhatap oluyorum. Başkan ve yönetim kurulunun bu hususlarda ilk yapılacak Divan toplantısında, bir açıklama yapmasını öneriyorum. Japon Atasözüdür. BİR İNSANA EN AĞIR LAF “BELİRSİZLİKTE KAL”dır.
Belirsizlik, BJK’de de, fısıltı gazetesinin ve dedikoduların ayyuka çıkması ile ilerde başkanı ve yönetimi çok zorda bırakabilir, benden ağabey tavsiyesi.
Stadımızda Sn. A. Nur Çebi kardeşimiz en başta olmak üzere, Bşk. ve bir-iki yöneticimizin gayretiyle ilerlemekte. İnşallah bu Mayıs ayında veya benim düşüncemle en iyi tarih olan, sezon başlangıcında STADIMIZ ASLANLAR GİBİ AÇILACAKTIR.
Sevgili Başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarım, gelin İNÖNÜ adını silip atmayın.VODAFON – İNÖNÜ STADI adıyla bu stadı açın. Ne demek ARENA taklidi bırakalım. Burası bizim yılların İNÖNÜ stadıdır. Sponsorumuz Vodafon da başımızın tacıdır, başa onun adını, ama yanına da muhakkak, adları yavaş yavaş silinmekte olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURUCULARINDAN, KURTULUŞ SAVAŞININ 2. NO’LU ADAMI İSMET İNÖNÜ PAŞAMIZIN SOYADINI altın harflarla yazalım. TARİHE GEÇERSİNİZ. Bu da size ikinci bir ağabey, hatta BABA DOSTU tavsiyesidir Sn. Başkan.
Sağlıklı günler, sevgilerimle.