SPOR: “Hep beraber bir yere gelebileceğiz”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Uluslararası Futbol Zirvesi’nde Açıklamalar Yaptı
İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi’ne katılan Başkan Fikret Orman, zirvede bir konuşma gerçekleştirdi.

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından organize edilen, Beşiktaş’taki Shangri-La Bosphorus Otel’de yapılan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı zirvede sporun önemli isimleri ve yurt dışından çok sayıda katılımcı yer aldı.

Başkan Fikret Orman’ın yanı sıra As Başkan ve TFF ve Kulüpler Birliği nezdinde Kulüp Temsilcimiz Deniz Atalay ile Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ da zirvede yer aldı.

Başkan Orman’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için, hepimizi bir masa etrafında buluşturup Türk futbolunun beraberce büyüyeceği ve tartışılarak model ortaya koyulacağı bu ortamı sağladığı için camiam adına teşekkür ediyorum.

Bir kulübün büyümesiyle hiçbir şey elde edilemez. Süper Lig’i oluşturan 18 kulübün ortaklaşa büyümesiyle bir yere gelinebilir. Rizespor, Kayserispor gibi diğer kulüplerimiz büyüdüğü zaman Beşiktaş büyüyecektir. Hep beraber bir yere gelebileceğiz. Bunu ekonomik olarak da görmek lazım. Futbol sahada oynanan çok güzel bir spor. Bunu güzelleştirirsek ekonomik büyüme de beraber gelecektir.

Centilmenlik ve fair-play çerçevesinde buluşmak lazım. Futbolu sadece ekonomik büyüme olarak görürsek, sosyal tarafını sağlamazsak aslında ekonomik olarak da büyüyemeyiz. İngiltere Premier Lig kendi modelini oluşturmuş, biz de Türkiye modelini yaratmalıyız. Etik değerler, kulüpler arasındaki ilişki seviyeleri, açıklamalar… Bu sporu zarar vermeden büyütmeye çalışmalıyız. Aynı masanın üzerinde ortak menfaat için oturmalıyız ve rekabeti gazete sayfalarında değil sahada yapmalıyız,

Diğer kulüplerimizin de gelirlerini artırmalıyız. Bunu sağlayamazsak biz Süper Lig A.Ş.’yi büyütemeyeceğiz.

Beşiktaş, zor günlerden geldi. Finansal fair-play ile alakalı sıkıntılar yaşadı. Yeni bir stadyum yapıyor, güzel şeyler yaratmaya çalışıyoruz. Ancak bizim için en önemli olan şey bu sporun beraber olarak büyümesini sağlamak. Süper Lig A.Ş.’yi kuracak irade kulüplerimizde oluştu. Beraberce bunu tartışabiliyoruz ve bir araya gelebiliyoruz. Beşiktaş’ta buna %100 destek vermeye devam edecek. İyi günlerin yakında olduğunu görüyorum.”