TEKNOLOJİ: iPhone 7 için yüksek çözünürlüklü kamera

Apple’ın günümüze kadar satışa sunduğu iPhone modellerinde iki unsur fazlasıyla eleştiriliyordu. Bunlardan birincisi, iPhone’u 1 gün bile idare etmekte zorlanan bataryası, ikincisi ise Megapiksel değeri olarak rakiplerinin çok gerisinde bulunan kamerasıydı. Apple, iPhone 7 ile birlikte bu iki sorunu da kökünden halletmeyi amaçlıyor. Daha önce sızdırılan bilgilerde, iPhone 7’de bataryaya yer açma amacıyla 3.5 mm kulaklık jak girişinin tamamen kaldırılacağı iddia edilmişti.

Batarya alanı için kamera ufaltılacak
Geçtiğimiz gün ortaya çıkan söylentilerde ise, batarya alanını daha da genişletebilmek adına, iPhone 7’de kullanılacak olan kameranın biraz daha ufak olacağı belirtildi.
Bu söylentilerle birlikte iPhone 7’de kullanılacağı iddia edilen kameranın patent görselleri de yayınlandı. Sızdırılan belgelerde yer alan “küçük form faktörlü yüksek çözünürlüklü kamera” ibaresi ise hayli dikkat çekti.
Ayrıca görsellerde iPhone 7 kamerasının 2mm veya daha küçük bir eksenel boyuta sahip olduğu da belirtiliyor.
Bu durum, Apple’ın iPhone 7’de batarya sorununu çözmek istediğinin en büyük ispatlarından biri. Zira Apple, bazı bileşenlerin boyutundan keserek, batarya alanını genişletmeye kafayı takmış durumda. Bu arada, sızdırılan patent görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.