SPOR: Beşiktaş’ta sıra dışı olaylar

Süper Lig’in son iki haftasında Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor’la oynaması gereken maçlar kar yağışı yüzünden ertelenen Beşiktaş’ta sezon başından bu yana şanssızlıklar bitmiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’ten önceki iki yılını sakatlık kabusuyla geçiren Kartal’da bu kez de tamamen kulüp dışında yaşanan sıra dışı olaylar tüm hesapları alt üst ediyor. İşte siyah ­beyazlıların geride kalan yaklaşık 7 ayda yaşadığı talihsiz olaylar:
1- ­ Almanya’daki Bielefeld kampının ilk günü bölgede son yılların en şiddetli yağmuruna denk geldi. Ayrıca bir önceki kamp döneminde oynanan bir hazırlık maçında, Beşiktaş taraftarlarının taşkınlığı yüzünden, yerel yönetim, hazırlık maçlarının oynanmasına izin vermedi.
2- ­ İkinci kamp yeri olan Avusturya’da kiralanan otelin sahaları, çimlere bulaşan bir virüs nedeniyle sarardı. Zemin bozulunca Beşiktaş bölgedeki başka bir otele geçti. Fakat Stegersbach’ta son yılların en nemli havasına denk gelen siyah­beyazlılar buradaki kampta da neredeyse bataklığı andıran bir zeminde çalıştı.
3- ­ Beşiktaş’ın kampta Atalanta ile oynayacağı 5. hazırlık maçı güvenlik nedeniyle İtalyan kulübü tarafından iptal edildi.
4- ­ Sezonun ilk yarısındaki bir milli arayı fırsat bilen Beşiktaş, Antalya’da planladığı kampta yine hüsrana uğradı. İlk maçını Osmanlıspor ile yapan siyah­ beyazlılar, Shakhtar Donetsk ile olan ikinci maçını oynayamadı. Ankara’da patlayan bombalar nedeniyle ülkede üç gün yas ilan edilince Beşiktaş, kampı erken noktalamak zorunda kaldı. Ayrıca Shakhtar kulübüne bağlı bir çalışanın Antalya’da kalp krizi geçirerek ölmesi Lucescu başta olmak üzere herkesi şoke etti.
5- ­ Devre arası için yine Antalya’yı seçen Beşiktaş’ı bu kez fırtına karşıladı. Elektrik direklerinin bile devrildiği Belek’te, Werder Bremen ile oynanması planlanan maç da iptal edildi.
6- ­ Kartal, Süper Lig’in ikinci yarısını Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda, Mersin İdmanyurdu maçıyla açacaktı ama yoğun kar yağışı yüzünden müsabaka 6. dakikada tatil edildi. Planları bozulan Şenol Güneş, Trabzonspor maçının provasını yapamadığı için üzülürken, kupadaki Karabük sınavında yedekleri oynattı.
7- ­ Trabzon’a ikinci erteleme endişesiyle giden Beşiktaş’ın korktuğu yine başına geldi. Kentte cumartesi gecesi başlayan yoğun kar yağışı maç günü etkisini daha da artırınca Avni Aker Stadı bembeyaz bir örtüyle kaplandı ve Kartal’ın üst üste ikinci maçı ertelendi.
8- ­ Trabzon Havalimanı’nın kapanması nedeniyle maç ertelenmesine rağmen geceyi şehirde geçiren Beşiktaş, İstanbul’a dönüş yolunda resmen çile çekti. Siyah­beyazlı kafileyi almaya gelen uçak üçüncü denemede iniş yapabildi. Uçağın kanatlarına solüsyon sıkan araç arızalanınca kafile uçağın içinde 1.5 saat daha beklemek zorunda kaldı.
Beşiktaş, Süper Lig’de son maçını 27 Aralık’ta Torku Konyaspor’la oynadı. Bir haftalık Ziraat Türkiye Kupası arasının ardından 7 Şubat’ta Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Gaziantepspor’u ağırlayacak olan Kartal yeni bir aksilikle karşılaşmazsa tam 41 gün sonra lig maçına çıkacak.