SİYASET: Seçim spekülasyonlarına yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’na yönelik söylemi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Seçim mührünü öğrettiğimiz gibi edebi de öğretiriz” diye seslendi. Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi:

MÜHÜR GİBİ EDEBİ DE ÖĞRETİRİZ: Son bir hafta içinde Sayın Kılıçdaroğlu anamuhalefet partisi liderine yakışmayacak bir tutum içine girdi. Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı kullandığı üslup kabul edilemez. Millet, 1 Kasım’da mührü oy pusulasına vurdu, Kılıçdaroğlu hâlâ dinliyor. O mührün sesi o kadar ağır geldi ki bu sefer yaptığı tek şey o mührün güçlü sesine karşı nezaketsiz, edebe mugayir bir üslup takınmak. Seçim mührünü öğrettiğimiz gibi siyasi edebi de onlara öğretiriz.

SEÇİM SPEKÜLASYONLARI: Değişik çevrelerde ‘Türkiye erken seçime gidecek’ gibi aslı astarı olmayan spekülasyonlarla kafaları karıştırmaya çalışanlar var. Açık ve net olarak ifade edeyim, 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye’nin bugün itibarıyla erken seçim gibi bir gündemi yoktur.

Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde muhalefetten yükselen erken seçim talebine ‘böyle bir zamanda erken seçim istemek sadece bu ülkenin mutlu ve huzur tablosuna çomak sokmaktır’ demişti. Şu anda erken seçim ifadesini kullanmak da ağır konuşayım, bana göre bu ülkeye ihanettir. AK Parti hareketinin manevi dinamiklerini, köklerini, siyasetimizin temel unsurlarını anlamak istemeyenler bazı hastalıklı zihniyetler, AK Parti’yi zaafa uğratmak için fitneden, fesattan medet umuyorlar.

TERÖRSÜZ BAHAR: Terör odakları karne günü ortaokula bomba attılar. İşte bunun adı PKK’dır. İnsanlıktan çıkmış bu zihniyet mutlaka kaybedecektir. Devleti, hükümeti, güvenlik güçlerimizi suçlayanlar küçücük çocuklardan ne istediklerini açıklasınlar. Bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Silopi’de hayat normale dönmeye başladı. Bu bahar terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır.