AKTÜEL: Hayat sigortası dediler, dolandırdılar

İstanbul’da hayat sigortası yenileme ücreti bahanesiyle aradıkları 10 bin 350 kişinin kredi kardı bilgilerini alarak yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 40 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çağrı merkezi üzerinden ulaştıkları kişileri hayat sigortası yapma bahanesiyle dolandıran bir şebekeye operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı.

İlk belirlemelere göre, şebekenin 12 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, çağrı merkezi üzerinden ulaştıkları kişileri hayat sigortası satma bahanesiyle dolandıran bir şebekeyle ilgili çok sayıda ihbar geldi.

Polis ekipleri, şikayetler doğrultusunda çalışma başlatarak şebekeyi fiziki ve teknik takiple izlemeye başladı. Ekipler, çalışmaların ardından gerekli izinleri alarak Kadıköy Bahariye’de çağrı merkezi olarak faaliyet gösteren bir işyerine operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan aramalarda, 51 hard disk, çok sayıda hafıza kartı ve çeşitli telefonlar ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, şebeke liderleri olduğu öne sürülen Kaya A., Burak A., Ahmet G. ve İbrahim A.’nın da aralarında bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.