GÜNDEM: Cumhurbaşkanı’ndan Mustafa Koç ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken Mustafa Koç’un ölümüyle ilgili sorulara da cevap verdi.

Erdoğan, şunları söyledi: “Kader planından kurtuluş yok. Yaşa bakmıyor. Ne bir an ileri ne bir an geri. Bir gün önce iki kardeş Mustafa Bey ve Ali Bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk. Hatta şakalaştık. Kilo verme sürecini paylaştık. ‘Alkolü azalttın mı’ diye sordum ‘Azalttım’ dedi. Koç Grubu’nun gerek savunma sanayii, gerek diğer sanayiide attıkları adımları, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkilerı konuştuk. Bu sürece yönelik daha neler yapılabilir yatırımlar noktasında…

Özellikle Altay Tankı Projesi’ni başbakanlığım döneminde bu gruba vermiştik. Onlar geliştirdiler. Onu konuştuk. Sabah kalktım, televizyonu açtığımda bu haberi görünce şoke oldum. Ali Bey’i aradım. Başsağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Türk sanayisinde son 12-13 yılda ciddi performans sergilediler. Pazar günü inşallah biz de cenaze merasiminde bulunacağız.”