OTOMOBİL: Hyundai katlanan otomobil geliştiriyor!

Otomotiv sektöründe teknoloji geliştiren markaların başında gelen Hyundai, katlanan otomobil patenti için başvuruda bulundu. Peki, Hyundai’nin katlanan otomobili nasıl çalışacak? Otomotiv sektöründe kendisini en hızlı geliştiren markalardan biri olan Hyundai, katlanabilir otomobil patenti ile sıra dışı bir buluşa imza attı.
ABD Marka ve Patent Bürosu’na yaptığı başvuru ile katlanabilir bir şehir otomobili üretme fikri olduğunu ortaya koyan Hyundai, Ar-Ge departmanının tam gaz çalıştığını gözler önüne seriyor.
Son dönemde geliştirdiği alternatif yakıtlı modellerle öne çıkan Hyundai’nin patent başvurusu yaptığı katlanabilir şehir otomobili de elektrik enerjisi ile çalışıyor.

Cam tavan da hareket ediyor
Ölçeklenebilir platformu sayesinde aks aralığı değiştirilebilen araç, ihtiyaç duyulmadığı takdirde 2 kişilik bir araca dönüşüyor. Küçülen boyutları sayesinde şehir içinde çok daha rahat bir şekilde kullanılması hedeflenen aracın tamamen camdan oluşan tavanı da aracın seçilen boyutuna uygun olarak ileri ya da geri hareket ediyor.
Araçta kullanılacak teknoloji her ne kadar karmaşık görünse de, Hyundai’nin öncelikle bir konsept otomobille sergileyeceği bu yeniliği daha sonra seri üretim araçlarına da entegre edebileceği öngörülüyor.
İstanbul gibi park sorununun yaşandığı yoğun trafiğe sahip sıkışık şehirlerde önemli bir çözüm olarak görülen şehir içi otomobiller, üreticilerin özellikle yoğunlaştıkları modellerin başında geliyor.