EMLAK: Yabancılar 3 yılda emlak yatırımını artırdı

Yabancıların gayrimenkul yatırımı ikiye katlandı Yabancıların Türkiye’de gayrimenkule yaptığı yatırımlar, son 3 yılda 5 milyar dolara yükseldi.

Sektör temsilcileri, yabancıların gayrimenkul yatırımlarının artmasının başlıca sebepleri arasında “Mütekabiliyet Yasası’nın çıkması, Türk müteahhitlerin yabancıların isteğine göre konut üretmesi, yurt dışında yapılan tanıtımlar, uluslararası fuarlara daha fazla katılım sağlanması ve yabancı para biriminin TL’ye karşı değerlenmesi” gibi etkenleri gösterdi.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2004 yılında 1 milyar 343 milyon dolar olan yabancı yatırım tutarının, 2015 sonunda 5,5 milyar dolara çıkmasının beklendiğini söyledi.

Durbakayım, yılın 11 ayında yabancıların 5 milyar 20 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yaptığını belirterek, “Aylık ortalamayı baz alırsak yabancıları 2015’te 5,5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yaptığını tahmin edebiliriz. Yıl sonu için sektörün beklentisi de bu şekildedir” dedi.