TEKNOLOJİ: Hawking: Sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz

Dünyanın en ünlü fizikçisi Stephen Hawking, insanlığın kendi eseri olan tehlikelerin gelecekte tekrar kendisine dönüş yapacağını söyledi.
Bazı kimseler onun görüşlerini ütopik bulsa da şu bir gerçek: Stephen Hawking, dünyanın en önemli birkaç fizikçisinden bir tanesi. Hastalığının ciddi olmasına rağmen birçok söyleyişe katılan ve insanlarla fikirlerini paylaşan Hawking, BBC tarafından hazırlanan programda bu sefer biraz daha ciddi uyarılarda bulundu.
İnsanlığın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğini söyleyen Hawking, bu tehlikelerin nükleer savaş olasılığı, küresel ısınma ve genetik yapısıyla oynanan virüsler olduğunu söyledi.
Böyle bir felaket senaryosunda bile insanlığın hala devam edebileceğini söyleyen ünlü fizikçi, “Yakın bir zamanda gerçekleşme olasılığı düşük olsa da dünyada bir felaket mutlaka yaşanacak ve bu zaman giderek yaklaşıyor. Gerçi o zamana kadar yıldızlarla açılmış olacağımız için felaket, insanlığın sonunu getirmeyecek” dedi.
“Gelecek yüzyıl içerisinde uzayda kendi kendimize yetecek koloniler oluşturma ihtimalimiz zayıf, o yüzden bu dönemde çok dikkatli olmalıyız” diyen Hawking, bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelerin daha kötü gelişmelere yol açabileceğini söyledi. Bu tehlikelerin yine de absorbe edilebileceğini belirten Hawking, “İlerlemeyi durduracak, ya da kaydettiğimiz ilerlemeden geri dönecek değiliz. Bu nedenle tehlikelerin farkına varmalı ve kontrol altına almalıyız. Ben iyimser bir insanım. Bunu yapabileceğimize inanıyorum” dedi.