SİYASET: “Uzlaşma komisyonu üyeleri belli oldu”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin Yüksekova ve Cizre’ye taşınacağına dair açıklamasına açıklık getirdi. Londra’da iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Davutoğlu dün Mandarin Otel’de Türk basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Silopi’deki operasyonun başarıyla tamamlandığını belirten Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

KAYIPLARI OLMAYACAK: Hakkâri ve Şırnak iki güzide ilimiz. Buralarda il merkezlerine baktığınızda doğal gelişimi hakkında çok uygun topografyalarda değiller. Ona mukabil Yüksekova ve Cizre daha büyük arazide, özellikle Yüksekova… Havaalanı da Yüksekova’da olduğu için yine Hakkâri il sınırları değişmeden il merkezinin değişmesi.. Bunda Hakkâri ve Şırnak’ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılabilmesi için bir çalışma yürüteceğiz. Bu illerimizde daha etkin kamu hizmetinin sağlanması, daha kolay ulaşım imkânlarının temin edilmesi ve ilçe statüsünde olduğu için terör örgütü güvenlik bağlamında ortaya çıkan zaafların giderilmesi için böyle bir çalışma yapmaları konusunda arkadaşlara talimatlandırdık.

UZLAŞMA KOMİSYONU ÜYELERİ BELLİ OLDU: Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda Cemil çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül görev yapacak. Cemil Çiçek Ak Partili üyelerin sözcüsü konumunda olacak. Ahmet İyimaya anayasa hukuku konusunda Türkiye’deki nadir isimlerden biri. Bir Kitap aşığıdır. Abdulhamit Bey iyi bir hukukçudur çok çalışkan ve gayretli bir siyaset adamı olarak MYK’da genel sekreterimiz.