GÜNDEM: Kilis’te okulda patlama: 1 ölü 3 yaralı

Kilis’te bir ortaokulda meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Kilis Eyüp Gökçeimam Ortaokulu bahçesinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bulunan okulun temizlik görevlisi yaşamını yitirdi. Yaralılar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 yaralının tedavisi sürüyor. Ayrıca olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.
Kilis’te bir okulda patlama meydana geldi. Olayda yaralananlar olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Kilis’teki bir ortaokulda, patlama meydana geldi. Dört kişinin yaralandığını ve birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Durumu ağır olan ve okulun temizlik görevlisi olduğu öğrenilen şahıs hayatını kaybetti. 3 kişinin tedavisi sürüyor.
Kilis ‘e düşen 3 roket mermisinin Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden atıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri ise, roketlerin atıldığı IŞİD mevzilerine misliyle karşılık verdi.
Valilikten açıklama: 18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır.
Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7. sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır.
Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara NTV canlı yayınına yaptığı açıklamada; “Mermi büyük bir ihtimalle Suriye tarafından geldi. 2 havan mermisinden fazla olduğunu düşünüyoruz. Okullar boşaltıldı. Halk provokasyona izin vermemeli. Halkımız evlerine çekilsin” dedi.
Bu arada, patlamaya neden olan ve havan mermisi olduğu değerlendirilen mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü. Emniyet güçleri, sınıra yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan okulun bahçesine düşen mühimmatla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.