EKONOMİ: Dolar rahat durmuyor

Güne 3,02`nin üzerinde başlayan dolar/TL yeniden 3,04`ün üzerine çıktı. Küresel piyasalarda iki gün süren gelişmekte olan para birimleri genelinde yaşanan iyimserlik sonrası Diyarbakır’da yaşanan patlamanın etkisi ile dolar/TL güne yükselişle başladı.
Küresel risk iştahındaki artışla dün günü 3.02’nin hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne 3.0231 seviyesinde başladı. Ancak kur yönünü yeniden yukarı çevirdi ve saat 11.08’de 3,0410’a kadar yükseldi.
Yatırımcıların güvenli liman arayışlarının etkisiyle, dolar diğer gelişmiş ülke para birimlerine karşı genel olarak yatay bir seyir izlerken, gelişmekte olan ülke para birimlerin karşı yükselişe geçti.
Analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi’nde enflasyon tahminlerinin, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini belirterek, dolar/TL’de 3,0450 seviyesinin direnç, 3,0220 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.