TEKNOLOJİ: Rockstar Games’in patronu istifa etti

Grand Theft Auto serisini geliştiren Rockstar North’un patronu Leslie Benzies, Rockstar Games bünyesi ile olan bağlarını tamamen kopardı. İşte detaylar!
Grand Theft Auto serisini, ilk oyundan beri geliştiren Rockstar North’un patronu Leslie Benzies, yaklaşık olarak 20 sene boyunca emek verdiği firmadan istifa ederek ayrıldığı bugün gün yüzüne çıktı. 1997 senesinden beri tüm Grand Theft Auto oyunları üzerinde çalışan Benzies, bunun yanı sıra Red Dead Redemption, Max Payne 3 ve Manhunt 2 gibi birçok Rockstar Games oyununun gelişimine de destekte bulunan ekibin başında yer alan isimdi.
Özellikle de Rockstar Games’in asıl kurucuları ve patronları olan Sam Houser ve Dan Houser kardeşlerden sonra en yetkili olan Benzies, firma için büyük önem taşıyordu.
Bu ayrılık haberi ise Rockstar Games tarafından da doğrulandı. Hatta Benzies, Eylül 2014’te uzun bir tatile çıkmış ve dönüşte de firma ile olan bağını tamamen koparmış.
Haber, oyun gündemine yeni olarak düşse bile Benzies yaklaşık olarak 1.5 senedir Rockstar North ve Rockstar Games bünyesinde değil.
Şu an Rockstar North yönetiminde kimin olduğu henüz bilinmiyor fakat bu ismin Grand Theft Auto V için gelecek olan hikaye DLC’lerinden sonra ortaya çıkacağını umuyoruz.
Ayrıca bu ayrılığın firmayı nasıl etkileyeceğini de ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Benzies’in, Rockstar’dan neden ayrıldığı ise henüz bilinmiyor.