TEKNOLOJİ: Türk hackera 135 yıl hapis!

Mersin’de, tarafına açılan birçok farklı dava ile gündeme gelen hacker Onur Kopçak, sahte banka sistemleri oluşturup bu vesileyle 11 kişinin banka bilgilerini çalmak suçu ile yargının karşısına çıkmıştı.
2013 yılında aldığı 199 yıllık rekor cezaya, devam eden davaların sonuçlanmasıyla 135 yıl daha eklenmiş oldu. Şu an ceza evinde olan ve cezasına 135 yıl daha eklenen Onur Kopçak, söz konusu yeni cezası ile ilgili mahkemeye bir mektup gönderdi.
Gönderdiği mektupta Kopçak, şu ifadeleri kullandı: “Bir asır 35 yıl cezamın onanmasını talep ediyorum. Sayın başkanım, yukarıda bilgileri yazılı dava dosyanızda yargılandım. Beni yalnızca bir kez görüntülü sistemde görmekle 135 yıl hapis cezası verdiniz. Şu an sorulsa, ten rengimi bile hatırlamayacağınıza eminim. Bilişim suçlarındaki zincirleme suç hükümlerinin yetersizliği, toplumsal istikrar mı sağlıyor anlamış değilim. Verilen astronomik hapis cezalarıyla amaçlanan kazanımın ne olduğu da muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmediğim halde Yargıtay kurumunda, yürürlükte olan kanun maddelerinden hareketle çözüm üretemeyeceğine dair kuvvetli olan inancım, kararı temyize gerek görmemiştir.”