TEKNOLOJİ: Google ile Ford işbirliği!

Sürücüsüz araç sektörü henüz çok yeni bir pazar. Söylentiye göre pazarda yerini almak isteyen Google ve Ford el ele verdi, kendi sürücüsüz araçlarını üretecekler.
Sürücüsüz araçlarla ilgili neredeyse her geçen gün yeni bir gelişme oluyor. Gelen haberlere göre Ford ve Google, sürücüsüz araç üretmek için kolları sıvamış.
Wall Street Journalist’in yaptığı habere göre iki şirket, Ford’un arabalar konusundaki tecrübesiyle Google’ın yazılım ve sürücüsüz araç deneyimlerini ekleyerek kusursuzu istiyor.
Aslında Google, zaten kendi sürücüsüz otomobiline sahip. Ford ile yaptığı bu ortak çalışmada Google’ın yükü daha fazla.
Ford’u yanına seçmesinin nedeni olarak Ford’un sahip olduğu fabrikalarla seri üretim durumunda destek alabilecek olması ve şirketin sektördeki yıllardır süre gelen başarısı ile tecrübesi gösteriliyor.
Anlaşmaya ilişkin henüz resmi bir açıklama veya belge bulunmuyor. Eğer gerçekten bir işbirliği var ise Google’ın yazılımıyla Ford’un tecrübesini barındıran akıllı arabayı yakın bir zamanda görebiliriz.
Önümüzdeki aylarda New York ve Geneva’da yapılacak iki adet otomobil fuarı bulunuyor. Fakat Google’ın aracı gözler önüne sermek için kendi geliştirici etkinliği olan I/O konferansını bekleyeceği yönünde güçlü tahminler mevcut.