TEKNOLOJİ: En popüler iPhone uygulamaları

iOS’in uygulama mağazası olan App Store’daki en popüler uygulamaları sizler için bir araya getirdik. Bakalım App Store’un en popüler uygulamaları neler?
App Store’un kullanıcı yorumlarından hareketle belirlemiş olduğu en iyi uygulamaları sizler için derledik. Bakalım App Store’un en iyi uygulamaları hangisi?

1- Racing in Car
Klasik otomobil sürüşü oyunlarından biri olarak betimlenen Racing in Car; içerdiği efektler, sürüş açısı katkısı beraberinde gerçek bir otomobil sürüş deneyimini kullanıcılarına sunuyor.

Akan trafik içerisinde kullanıcının vereceği tepkileri ölçmenin gerçekleştirilebileceği uygulama en çok yeni yıl ile birlikte yürürlüğe giren “stajyer öğrenci ehliyeti”ne tabi olanların yararına olacak gibi duruyor.

2- Last Empire War Z
“Dünya Savaşı Z” filminden de hareketle oluşturulan oyun kapsamında, kullanıcılar gerçekleşmekte olan zombi saldırılarına karşı, dünyayı muhafaza etmeye çalışıyorlar.

Söz konusu saldırıları savuşturmak maksadıyla, çeşitli isteklere yanıt veren binaların inşa edilebildiği oyun, son dönem bazında sektör ürünlerinde var olan zombi tehdidine farklı bir bakış olarak kendini ortaya atıyor. Oyunun amacı aşikar, hayatta kalmak!

3- Evernote
App Store tarafından, kullanıcıların telefon içerisi senkronizasyon sağlamak amacıyla oluşturduğu uygulama, belirli konularda bir düzen meydana getirme işlemini gerçekleştiriyor.

Notlar yazılıp, onay listeleri oluşturulmasını takiben, yapılan araştırmaları telefon bazına indirgeme görevi görüyor. Farklı ekranlara gerek duymaksızın, tek bir ekran aracılığıyla bünyede toplanılan verileri göstermeye yarayan uygulama, düzen severlerin işine yarayacak gibi duruyor.

4- Pic Collage
Dönem bazında var olan, fotoğraf çekme olgusu ve söz konusu fotoğrafı belirli bir filtreden geçirme arzusu beraberinde ortaya çıkan uygulamalardan biri olan Pic Collage uygulaması, kullanıcının bu yöndeki isteklerine cevap veriyor.

Çekimi gerçekleştirilen fotoğrafı kırpma, arka fon ekleme, görüntüyü bölme, efekt katkısında bulunma gibi çözümleri kullanıcılara ulaştıran uygulama, kendisini daima daha güzel görmek isteyenlere uygun gözüküyor. Photoshop, her şeyin ilacıdır ne de olsa.

5- FitBest
Sağlıklı beslenme ve spor adı altında, hayatını bu doğrultuda idame ettirme çabasında olan bireylere hitabı sağlanan uygulama, tipik bir sağlık uygulaması niteliği taşıyor.

Besinlerin içerikleri, kalori miktarları, gerçekleştirilen aktivite sırasında yakılan kaloriler, konu yürüyüş ise atılan adımlar vb. alternatifler kullanıcıya sunuluyor.

Ayrıca vücut bölgelerine yönelik egzersiz örneklerinin de yer aldığı uygulama, ihtiyaca yönelik olguları bir arada içermesi bakımından tercih edilesi gibi duruyor.

6- Zebramo
Kullanıcılarına alışveriş deneyimi sunmanın birinci yılını dolduran Zebramo; aksesuar, ayakkabı, giyim konularında hizmet veriyor.

Kullanıcıların kendi bünyelerinden satışa çıkarmak istediği ürünlerin de sergileme yeri olan platform, bu bağlamda kullanıcılar arasındaki alışverişi de gerçekleştiriyor.

Bu tip uygulamalara, sitelere duyulan güvensizliğe karşı, Facebook uygulaması ile bağlanabilme ve yeni hesap oluşturma seçenekleri ile sunan Zebramo, aradığınız ürünü bulma garantisini slogan olarak iletiyor.

Kullanıcılar arası korelasyonu gerçekleştirmesi, uygulamanın en bariz artılarından biri olarak göze çarpıyor.

7- Mico
Günümüz ilişkilerinin var olmasında bir yol olarak betimlenen, sosyal ağ çözümlerine bir yenisi daha eklenmiş gözüküyor.

İnsanların, karşı cins ile iletişim kurmasına aracı eden uygulamalara benzer politikada işlev gören uygulama, bulunulan konumun yakınlarındaki başka kullanıcılara ulaşma imkânı sunuyor.

İnsanlar arasındaki başta duygusal ağırlıklı olarak var olan ilişkilerin sanala indirgenmesinin olağan karşılandığı bir ortamda Mico, tercih edilebilir seçeneklerden biri.

8- CEPTETEB
Mobil bankacılık bünyesinde, cep telefonu aracılığıyla, bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesine aşina olduğumuz bir ortamda, Türkiye Ekonomi Bankası’nın kullanıcılara sunduğu uygulama, diğer sürümlerinde olduğu gibi beklentileri karşılıyor.

Para yatırma, kredi çekme, havale yapma vb. yapılabilen işlemlere ek olarak güncel piyasa bilgileri, en yakındaki TEB şubesi, döviz kurları hakkında da kullanıcıyı bilgilendiren uygulama, banka kullanıcıları tarafından rağbet görüyor.