DÜNYA: AB’den dayanışma mesajı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Sultanahmet’teki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ortak açıklamalarında Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen terör saldırısını kınayarak, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi. Açıklamada, Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısına hedef olduğu kaydedildi. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifa dilenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor. 29 Kasım 2015’te yapılan AB-Türkiye Zirvesi’nde terörle mücadele, bir öncelik olarak kabul edildi. Bu çerçevede çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dahil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam bir saygı temelinde hızlandırmalıyız.”
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda Suriye uyruklu bir canlı bomba tarafından düzenlenen terör saldırısında 11 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.