GÜNDEM: IŞİD ve PYD’ye operasyon

Halep’in kuzeyinde 1200 kişilik kuvvetle IŞİD’e yönelik kapsamlı bir harekat başlatan muhalifler dört köyü aldı.

İşte detaylar:

Halep’in kuzeyinde bulunan terör örgütü IŞİD militanlarına yönelik operasyon kapsamlı şekilde devam ediyor. Dün devam eden operasyonda muhalif askerler IŞİD militanlarından Karaköprü, Haraba, Kara Mezere ve Kuzul isimli 4 köyü geri aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin fırtına obüsleri ve tanklarla mevzileri ateş altına alarak destek verdiği operasyona bin 200 muhalif asker katıldı. Operasyon sırasında ise 60 IŞİD militanı öldürüldü.
Rus savaş uçakları Suriye’de sivillerin yaşadığı bölgeleri bombalamaya devam ediyor. Önceki gece Halep’te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri ile Amiriye mahallesine Rus savaş uçakları yine bomba yağdırdı.

HASTANELERE KALDIRILDILAR

Halep’teki sivil savunma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Rus jetlerinin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 sivil yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı. Hava saldırısının yapıldığı bölgede sivil savunma ekiplerinin enkaz altında ölü ve yaralı çıkartığını aktaran yetkililer, yaralıların ambulanslarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade etti.