TEKNOLOJİ: Seyahat için en iyi 9 uygulama

Telefonunuzda bulunması gereken 9 uygulamayı sizler için sıraladık. Bu uygulamalar ile gittiğiniz yeri keşfetmek daha kolay olacak. Sizler için olmazsa olmaz diyebileceğimiz 9 güzel uygulamayı bir araya getirdik.

1- Trip Advisor
Henüz teori aşamasında iseniz ve gideceğiniz yer/yerler ile alakalı yaptığınız planlar fazlasıyla karışıksa bu uygulama sizin yararınıza gözüküyor. Daha önce bu uygulamayı kullanmış kullanıcı tavsiyeleri beraberinde, gideceğiniz yeri belirledikten sonra, içinizi rahatlatmayı sağlayacak uygulama, kullanışlı grafikleri ile de dikkat çekiyor.

2- SkyScanner
Pazarın en güçlü seyahat uygulamalarından biri olarak belirlenen SkyScanner, gerçekleştirecekleri seyahatlerde havayolunu tercih edenlere, var olan birçok seçenek arasından en uygun olanını sunabiliyor.
Tercihler nezdinde, en ucuz, en hızlı, en konforlu gibi seçeneklerin kullanıcıya sunulduğu uygulama, karşılaştırmalı hizmeti ile kullanıcıya kolaylık sağlayabiliyor.

3- Google Maps
Eğer ki hazırlık ve rezervasyon aşamalarını gerçekleştirdiyseniz, “Google Maps” uygulaması, gidilecek yerlerdeki trafik durumu, metro, otobüs vb. toplu ulaşım araçlarının konumu, kullanıcı tarafından görülmesi istenen herhangi bir yerin konum bilgisini gösterebiliyor.
Her ne kadar yeni bir yeri tanımanın en mühim yolu olan kaybolmaların tarihe karışacağı günümüzde, bu olgu en çok bu uygulamalar beraberinde değişim gösteriyor.

4- Pack Point
Seyahate hazırlık aşamasında işlev kazanan uygulama, planı yapılmasının ardından gidilecek yerlerde var olan aktiviteleri, kullanıcının hizmetine sunuyor.
Seyahati gerçekleştirilecek yerlere karşı farklı hedefler besleyen kullanıcıların, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygulama, tatilin zevkini sonuna dek çıkarmak isteyenlere has nitelikte. Canınızın sıkılacağını sanmıyoruz.

5- Free Wi-Fi Finder
Konu Wi-Fi’den açılmışken, bu uygulamadan bahsetmemek olmaz. “Free Wi-Fi Finder” uygulama beraberinde yurtdışındaki en büyük sorunlardan biri olarak betimlenen “internet bulamama” sorununa bir çözüm bulunmuşa benziyor.
Uygulama gidilen yerde yakınlarda bulunan ücretsiz Wi-Fi noktalarını kullanıcıya gösterebiliyor. İnternetten seyahatlerde de ayrı kalmak istemeyenlere önerilir.

6- Google Translate
Bir çeviri uygulamasının, yabancı ülkelere bulunulan dış seyahatlerde ne denli işlevsel olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Çağdaş sürümleri arasından, yabancı dildeki karşılığına en uygun, yakın anlamlar içeren “Google Translate” uygulaması, yaşanması muhtemel uyum sorununa bir çözüm alternatifi sunabiliyor.

7- Viber
İletişim çağı kavramı çerçevesinde, söz konusu kavramın ne denli önemli olduğu gerçeğinin su götürmez bir şekilde alenen belli olduğu durumda, mesafe farkındalığı yaratmaksızın kişiler/kitleler arası bağlantıyı sağlayan bir uygulamadan söz ediyoruz.
Mesajlaşma, telefon konuşması yapma gibi özellikleri kullanıcıya sunan çözüm için dikkat edilmesi gereken tek nokta olarak, bir Wi-Fi noktasının bulunması gibi duruyor.
Bu zorunluluğa sebep olan ihtiyaca ise, uygulamanın internet beraberinde işlev bulmasından kaynaklanıyor. Wi-Fi kullanılmadığı takdirde uygulamanın, ay sonu gelecek faturaya yapacağı etki konusunda garanti verebiliriz.

8- Around Me
Yolda gidildiği esnada, otomobilin camı açılıp, bölge yerlisine bir yer sorma devri sona erdi gibi gözüküyor. Uygulama civarda bulunan, restaurant, eczane, market, benzin istasyonu vb. bir çok yeri kullanıcıya ulaştırıyor. Nerede o eski yol tarifleri?

9- Weather Channel
Bu uygulama beraberinde gidilecek yerin hava durumu ile ilgili bir fikir sahibi olunması çerçevesinde hem planlanan yere gidilmeden önceki hazırlık aşamasında ne tür tedbirler alınması gerektiğini, hem de seyahat esnasında var olabilecek değişken koşullara nasıl uyum sağlanabileceği açısından hayli işlevsel gözüküyor. İstanbul gibi değişken iklim gösteren coğrafyalarda bu tip bir uygulamanın deyimi yerindeyse hayat kurtarabileceği kesin gibi gözüküyor.