BEŞİKTAŞ: Ünlü oyuncuyu “Adli Tıp” kurtardı

Beşiktaş’ta yapılan trafik uygulamasında 1.12 promil alkollü olduğu belirlenen Eylem Yıldız, aynı gün Adli Tıp Kurumu’nda yaptırdığı ölçümde 0.39 promil alkollü olduğunu tespit ettirdi. Ceza almaktan kurtuldu.
Oyuncu Eylem Yıldız, geçtiğimiz aylarda Beşiktaş’ta yapılan trafik kontrolüne takıldı. Alkol muayenesinde 1.12 promil alkollü olduğu iddia edildi. Fakat bu derecede alkol almadığını iddia eden Yıldız’ın, 106 dakika sonra Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan muayenesinde 0.39 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Emniyet’in savcılığa ihbarı sonrası Yıldız hakkında “alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında iken araç kullanma” suçu kapsamında iddianame düzenlendi. 2 yıla kadar hapsi istenen Yıldız, Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Yıldız ifadesinde “Polislerin tespit ettiği oranın çok yüksek olduğunu söyleyerek bu duruma karşı çıktım. Yaklaşık bir saat sonra polis eşliğinde Adlı Tıp Kurumu’na başvurdum. Alkol oranımın çok düşük olduğu anlaşıldı” dedi.
Mahkeme ise Adli Tıp Şube Başkanlığı’na yazı yazarak iki ölçümün değerlendirilmesini istedi. Adli Tıp Şube Başkanlığı’nca hazırlanan raporda ise ilk ölçüm saati ile ikinci ölçüm saati arasında yaklaşık 106 dakika fark bulunduğu ve alkolün 1 saatte ortalama 0.15 promil azalması gerektiği belirtildi. 0.39 promil raporundan 106 dakika önce de en fazla 0.65 promil alkollü olması gerektiği kaydedildi. Mahkeme, rapor üzerine Yıldız hakkında beraat kararı verdi.