BEŞİKTAŞ: Beşiktaş’ta konut kiraları uçuşa geçti

Emlakçılar, Beşiktaş’ta dikkat çeken bir kira artışı yaşandığını söyledi. Beşiktaş’ta 2 bin 400 TL’ye verilebilen 100 metrekare bir dairenin fiyatı 3 bin 800 TL’ye kadar çıktı. Emlak sektörü, belirsizliklerin damga vurduğu 2015 yılında ekonominin lokomotifliğini üstlenmeye devam etti. 2014 yılında 1 milyon 165 bin olan konut satışları, 2015’i 1 milyon 200 bin ile kapattı. 2016 hedefi ise 1.5 milyon rakamını geçmek. Tek parti iktidarının devamı ile birlikte siyasi belirsizliğin son bulması ve hükümetin mali disiplinden taviz vermemesi sektörün bu yıla ilişkin beklentilerini güçlendirdi. Güçlü talebin devam etmesiyle birlikte artan satışlar, kiralara da yansıdı.
Emlakçılar, özellikle yılın ikinci yarısında Beşiktaş’ta dikkat çeken bir kira artışı yaşandığını söyledi. Beşiktaş’ta yılın ilk çeyreğinde 2 bin 400 TL’ye verilebilen 100 metrekare bir dairenin fiyatı bugün 3 bin 800 TL’ye kadar çıktı.
Kiraların minimum yüzde 15 daha artış göstereceğini belirten Emlakçılar: “Bugün yeni üretimin yok denecek kadar az olduğu Beşiktaş’ta her zaman yoğun olan talepler mevcut alan ve konut kapasitesi sınırlı olduğu için fiyatlara yansımaya devam edecek.”
Beşiktaş’ta mevcut kiracıların haklarını kullanarak kira kontratlarını yenilemeyi tercih etmelerinin de fiyatları etkileyeceğini söyleyen emlakçılar, “Kiralanabilecek mülk sayısı da sınırlı olacağı için artan talebin fiyatlara yansıması kaçınılmaz bir hal alacak.”