SİYASET: Demirtaş’tan ‘özerkliği tartışalım’ çağrısı

Van’da düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘canlı yayında özerkliği tartışma’ çağrısı yaptı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van’da düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şu aşamada buzdolabına konulmuştur” dediği çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Çözüm süreci devam ederse HDP seçimden başarıyla çıkacak diye düşündüler. Oylar, candan tatlı geldi onlara. Süreç böyle kesildi” ifadelerini kullandı.
Diyalogdan vazgeçmediklerini söyleyen Demirtaş, “Masada tartışalım, birbirimizi üzelim de belki ama, o gencecik bedenler tabutlarda taşınmasın” dedi. Her gün ölümler olduğunu dile getiren Demirtaş, HDP ile görüşmeyi iptal eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kastederek, “Beyefendi çıkmış, sizinle görüşmem diyor. Yüzünü çok sevdiğimizden görüşmek istiyor değiliz, merak etme” şeklinde konuştu. Demirtaş, “Siyaset konuşmayınca silahlar konuşuyor. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz, ama birbirimizin iradesine saygı duymak zorundayız” diye konuştu.
Demirtaş şöyle devam etti: “Canlı yayında özerkliği tartışma” çağrısı da yapan Demirtaş, “Sen başkanlığı savun, ben özerkliği. Sen de anlat ben de anlatayım, ne zararı var?.”