AKTÜEL: Metrobüse binmenin püf noktaları

İstanbul’un trafik kabusundan kurtulmanın en kolay yollarından birisi metrobüs. Tabii binmeyi başarabilene. Özellikle de işe gidişdönüş saatlerinde anababa gününe dönen metrobüs duraklarında uyanık olmak şart. Üçkağıtçıların bayılma ve kavga numaralarıyla vatandaşları dolandırdığı metrobüslere binmenin yolu, işin püf noktalarını öğrenmekten geçiyor. İşte metrobüse binmenin, oturarak yolculuk yapmanın dikkat çeken altın kuralları…
Kapıyı takip edin: Kalabalık saatlerde bir önceki metrobüsün tam olarak nerede durup, nerede kapıyı açtığını takip edin. Böylelikle daha sonrakinin kapıyı nerede açacağını tahmin eder ve ona göre yer tutabilirsiniz.
Kendinizi atın: Arkanızdaki, sağınızdaki, solunuzdaki insanları sıkı kontrol altında tutun. Hangi yaş grubundan insan olursa olsun araç geldiğinde kendinizi olabildiğince ileri atın. Bu şekilde metrobüsün içine girmeniz daha kolay olacak.
En önde durun: Metrobüs beklerken sıranın en önünde durmaya çalışın. Ne olursa olsun sıranın gerisine düşmeyin.
Ara duraklar: Mesai saati başlangıcında ve mesai saati sonrasında mümkünse ara duraklardan binmemeye çalışın. Ara duraklardaysanız, metrobüsün boş olduğu yöne binin ve mümkünse ilk duraklardan binmeye çalışın.
Metrobüste yolcular tek başlarına içler acısı bir mücadele vermektedir. Zayıf noktalarınızın sizi baştan çıkarmasına izin vermeyin. Eğer vicdanınızın rahat olmasını istiyorsanız, inene binene bakmayacaksınız. Uyuma numarası yapın, kitap okuyun, kulaklıkları takıp müziğin sesini sonuna kadar açıp, camdan dışarı hayallere dalın. Sonuç olarak görmediğiniz birine yer vermemiş olmanız sizin suçunuz değil.
Kapı önleri: Eğer metrobüse binebilmeyi başardıysanız, kapı önlerinde beklememeye çalışın. Çünkü her inen binen sizi mutlaka iteklemek zorunda kalacaktır.
Uyanık olun: Aracın içerisini gözlemleyin, ve pozisyonunuzu her an ona göre ayarlayın. Dalgın olmayın, zira metrobüste yer kapmak istiyorsanız dalgın olmamak ilk şarttır.
Yaşlılar: Koltuklarda oturan yaşı büyük insanların başında beklemeyin. Genellikle uzun yol yolcusudurlar.
Aracın orta yolcu bölümünde bekleyin. Bu her zaman kendinize yer bulma şansınızı arttıracaktır. Boşalan koltukları bu sayede daha rahat görebilirsiniz.
Dikkat çekmeyin: Araçta yer bulmak için bir oraya bir buraya atlamayın. Bu sizin üzerinizdeki gözlerin sayısını ve sizden önce oturmak isteyenlerin iştahını artıracaktır.
Para bulmak gibi: En arkada bulunan L koltukların başında dikilin. Ortalama 3, bilemediniz 4 durak sonra oturacak bir yer bulma olasılığınızın arttığını göreceksiniz. O saatlerde yer bulmak neredeyse yolda yüklü bir miktar para bulmak gibidir.
Ben şoför yanında, ön kapıda yoluculuk yapmayı severim. Önümü falan görmem lazım yani, daha eğlenceli oluyor.