TEKNOLOJİ: Kuzey Kore, hidrojen bombası patlattı!

Kuzey Kore, son yaptığı bir açıklama ile Hidrojen Bombası testini başarı bir şekilde gerçekleştirdiğini açıkladı! İşte depreme sebep olduğu düşünülen testin detayları! Bu sabah saatlerinde, Kuzey Kore Punggye-ri yakınlarında kaydedilen 5.1 şiddetindeki deprem haberinin ardından, Kuzey Kore Hükümeti tarafından bir açıklama geldi.
Yapılan açıklamaya göre; söz konusu bu deprem, Kuzey Kore tarihinde ilk defa başarı olarak tamamlanan Hidrojen bombası testinden dolayı meydana gelmiş olabilir.

Kuzey Kore: Tarihimizin ilk Hidrojen bombası testini başarılı şekilde tamamladık!
Kuzey Kore’de Punggye-ri isimli nükleer çalışma merkezi yakınlarında kaydedilen 5.1 şiddetindeki depremin, doğrudan hükümet tarafından Hidrojen bombası testlerine dayandırılması, medyada büyük yankı oluşturdu.
Kuzey Kore Hükümeti, söz konusu bu Hidrojen bombası denemesinin, tarihlerinin bir ilki olduğunu ve başarı bir şekilde tamamlandığını vurguladı.
İran’ın nükleer başlık taşıyabilen gizli sığınağındaki füzelerini dünya ile paylaşmasından sonra gelen bu açıklama, Birleşmiş Milletler tarafından da acilen nükleer toplantı düzenleme kararı almasına vesile oldu.

Hidrojen bombası nedir?
Son olarak kısaca açıklamak gerekirse Hidrojen bombası, tıpkı Atom bombası gibi bir nükleer silah… Ancak Hidrojen bombasını önemli kılan nokta, Atom bombası etkisine nazaran çok daha yüksek patlama yaşatabiliyor olması…
Öyle ki bir Hidrojen bombasını aktif edebilmek için, Atom bombasının patlatıldığında çıkardığı enerji miktarı kadar bir tetikleyiciye ihtiyaç duyuluyor.