SPOR: Kara Kartal’da gündem kaleci

Beşiktaş, Antalya kampı bitmeden kadrosuna mutlaka bir kaleci katmak istiyor. Listede 10 isim var. Teknik direktör Güneş’in ise önceliği Boyko, Mandanda ya da Ospina. İşte Siyah-Beyazlılar’ın ‘1 numara’ harekatındaki son durum.
Siyah-Beyazlılar, kadrosuna ara transferde takviye yapmak adına kolları sıvamış durumda. Bu konuda Beşiktaş’ın kurmayları, gece gündüz demeden kulüplerle temaslarını sürdürüyor. Yönetimin önceliği ise 1 numara. Antalya kampına bir an önce yeni kaleciyi yetiştirmek isteyen Siyah-Beyazlılar’ın kurmayları, henüz gündeme gelen isimler konusunda imza aşamasına gelemedi. Ancak alınan bilgi, her an sıcak bir gelişmenin yaşanacağı yönünde. Gündeme gelen file bekçilerindeki son durum, adeta borsa gibi sürekli değişim gösteriyor.
Teknik direktör Şenol Güneş’in, yönetime sunduğu raporun da etkisiyle 3 oyuncuya daha fazla odaklanılmış durumda. Bunlar; Ukrayna’nın Dnipro takımında forma giyen Denis Boyko (27), Fransa’da Marsilya’nın kalesini koruyan Steve Mandanda (30) ve İngiliz ekibi Arsenal’den David Ospina (27). Bu üç kaleciden Boyko için Dnipro’nun 7 milyon Euro’luk bonservis bedeli talep etmesi, işleri biraz zora soktu.
Diğer tarafta Mandanda’nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Oyuncunun menacerinin, “Beşiktaş’la yüzde 90 bu iş bitti. Görüşmeler çok olumlu” dediği konuşuluyor. Mandanda’nın 2.5 milyon Euro talep ettiği, imzaların yakın olduğu öne sürülüyor. Ospina ise Beşiktaş’a gelmek istiyor. Artık tüm gözler, Arsenal’in Kolombiyalı eldiven için nasıl bir yanıt vereceğine çevrildi.
Rene Adler: Almanya’nın Hamburg takımında forma giyen Rene Adler konusunda kulübünün sorun çıkartmadığı öğrenildi. Vatandaşları Gomez ve Beck’ten bilgi alan 30 yaşındaki oyuncu, kesin kararını vermesi halinde İstanbul’a yakın.
Diego Lopez: Daha önce Real Madrid’in de kalesini koruyan ve şu an Milan’da forma giyen Diego Lopez (34), kaleyi son dönemde 16 yaşındaki Gianluigi Donnarumma’ya bıraktı. Kiralık olarak listede ama öncelik olarak düşünülmüyor.
Karcemarskas: Gaziantepspor’un kalesini koruyan Karcemarskas 7 yıldır Türkiye’de. Süper Lig’i iyi tanıyor. Yunanistan ekibi Olympiakos’un da peşinde olduğu gelen haberler arasında. Sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması avantaj.
Jefferson: Teknik direktör Şenol Güneş’in Trabzonspor’dan da tanıdığı bir isim olan Jefferson, kariyerini ülkesi Brezilya’nın Botafogo takımında sürdürüyor. Jefferson, Brezilya Milli Takımı’nın da kalesini koruyor.
Predrag Rajkovic: Sırp file bekçisi, kaleci transferinin gündeme gelmesiyle birlikte ön sıralardaydı. Ancak, Maccabi Tel Aviv’in, Rajkovic’i bırakma gibi bir niyeti bulunmuyor. Bu yüzden şu an için çok da gerçekçi bir hedef gibi gözükmüyor.
Vladimir Stojkovic: İlk başta Rajkovic’le birlikte kaleci konusunda gündeme gelen Sırp Stojkovic için yönetim devreye girmişti. Ancak temaslar, teknik ekibin 32 yaşındaki tecrübeli eldivene sıcak bakmaması sonrasında sonlandırıldı.
Marco Amelia: Chelsea’nin, kaleciler konusunda yaşadığı sakatlıkların ardından aldığı ve fazla şans vermediği Marco Amelia, Beşiktaş’ın son gözdeleri arasında. Bedelsiz olarak kiralanması mümkün. Oynayacağı bir takıma gitmek istiyor.