AKTÜEL: IŞİD için Türkiye’ye geliyorlar

IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona keşif desteği verecek olan Alman Tornado uçakları bu sabah Almanya’dan yola çıktı. Uçaklardan ikisi Flensburg yakınlarındaki Jagel üssünden hareketlenirken, diğer ikisi Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Büchel’den İncirlik Üssü’ne havalandı.
Alman basınında yer alan haberlere göre, Tornadolar IŞİD’e karşı mücadelede koalisyon güçlerine vereceği keşif desteği için uçuşlarına Ocak ayı ortasında başlayacak. Alman Ordusu’ndan yapılan açıklamada, Tornadolarda pilotun yanı sıra bir de silah sistemleri uzmanının yer aldığı ve uçaklara Türkiye yolunda havada yakıt ikmali yapılacağı kaydedildi.
Almanya’dan bölgeye giden ilk keşif uçakları Aralık ayı ortasında Schleswig-Holstein eyaletinden havalanmıştı. Dün ise Hamburg’dan kalkan Airbus uçağı ile 100 Alman askeri İncirlik’e gitmişti. İncirlik’e giden Alman askerleri arasında pilotlar, teknisyenler, yer personeli ve uçaklar tarafından çekilecek fotoğrafları değerlendirecek uzmanlar bulunuyor.
Almanya IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu Tornado keşif uçaklarının yanı sıra, tanker uçağı, Fransız Uçak Gemisi Degol’e destek veren bir fırkateyn ve askeri uydu ile destekliyor. Alman askerlerinin görev süresi Aralık ayı sonunda dolacak.