SPOR: Oğuzhan el yakıyor

Süper Lig’in ilk yarısını 12 sezon sonra lider tamamlayan Beşiktaş’ta, birçok futbolcu değerini artırdı. Bu isimlerin başında Oğuzhan Özyakup geliyor. 2012 yılında İngiliz devi Arsenal’den 500 bin Euro bonservisle alınan gurbetçi futbolcu, Siyah-Beyazlı forma altında rüştünü fazlasıyla ispatladı. Geçen sene 25 maçta ter döken yetenekli orta saha 2 gol atmış, 5 asist yapmıştı. 23 yaşındaki kabiliyetli isim, bu yıl ilk yarıda 15 karşılaşmaya çıktı. Fileleri 5 kez sarstı, arkadaşlarına 5 gol pası verdi. 2014-15’in tamamında 1.184 dakika süre alan nam-ı diğer Ozzie, 1.245 ile şimdiden bu rakamı da geçti. 23 Eylül 1992 Hollanda Zaandam doğumlu Oğuzhan’ın başarısının arka planında ise Arsenal kariyeri yatıyor.
Futbola 2002’de AZ Alkmaar’da başlayan Oğuzhan, 1 Eylül 2008 tarihinde Arsenal altyapısının yolunu tuttu. İlk üç ay U-16 ve U-18 takımları arasında mekik dokuyan kabiliyetli oyuncu, her an hücumu düşünmesini, Topçular’daki antrenmanlara borçlu. Hocalarının dar alanda yapılan idman karşılaşmalarında yasaklarıyla büyüyen Oğuzhan, ‘ileriye oynama’ kuralıyla gelişti. Sadece sıkıştığı anlarda geriye dönme fırsatının sunulduğu Londra ekibinde ‘tek pas’ zorunluluğunun bilinciyle hareket etti. Kartal’ın ikinci bölgedeki dinamosu, 1996’dan bu yana Arsenal’i çalıştıran Fransız teknik adam Arsene Wenger ekolünün faydalarını bugünlerde fazlasıyla görüyor. Ada’da kendisine aşılanan oyun felsefesinin izlerini taşıyan Oğuzhan, bu sayede ileri uçta bir adım ötesini düşünebiliyor.
Oğuzhan Özyakup’un en dikkati çeken özelliği, meşin yuvarlağa üstün hâkimiyeti ve yerinde servisleri. Zihninde resmedebildiği oyunu, geriden kurabiliyor. Bu becerisi Beşiktaş’a ciddi katkı sağlıyor. Atağa hızlı çıkışlardaki meziyetleri, takımı ileri taşıması açısından ehemmiyetli. Frikiklerde de azımsanamayacak kadar iyi. Zayıf noktası olan son vuruşlardaki zafiyetini de büyük ölçüde giderdi. Fiziken ülkemizdeki gençlerin çoğundan daha yeterli. Premier Lig temsilcisi Chelsea’de boy gösteren İspanyol Cesc Fabregas’ın izinden yürüyen, Avrupa kulüplerini peşinden koşturan Oğuzhan, Euro 2016’da mücadele edecek A Millî Takım’ımızın da güvencesi.