SİYASET: MHP’de muhalifler imzaları birleştiriyor

MHP’de tüzük değişikliği isteyen muhalifler, ayrı ayrı toplanan delege imzalarını tek klasörde birleştirip parti genel merkezine sunmaya hazırlanıyor. MHP’de tüzük kurultayının toplanmasını isteyen “muhalifler” çalışmalarını sürdürüyor.
Olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünü değiştirilmesi için de olağanüstü kurultay toplanması gerekiyor. 1 Kasım seçiminin ardından parti yönetiminin değişmesini isteyen ve tüzük kurultayı için ortak bir metinle delegeden imza toplayan MHP’li muhalifler, istediklerini elde etti. Tüzük değişikliği kurultayı için bin 240 delegenin beşte birine denk gelen 248 sayısını aşan muhalifler yeter sayıya ulaştı.
Muhalifler, hedefledikleri 700 imzaya ulaşamasa da 400’ü aşkın delege, “tüzük değişsin” talebini genel merkeze sunmayı planlıyor.
Genel başkanlık için adı geçen Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener, delegenin ortak metinle topladıkları imzaları bu hafta içerisinde birleştirecek. Genel merkeze iletilecek imza dosyasının takvimlendirilmesi de bu hafta içerisinde yapılacak. İmzaların, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi ya da sonrasında tek klasörle genel merkeze sunulması planlanıyor.
İmzaların ulaşmasının ardından genel merkezin teamül gereği bir ay içerisinde talebe yanıt vermesi gerekiyor. Genel Merkezin olağanüstü kongre taleplerine yanıt vermemesi ya da olumsuz yanıt vermesi halinde muhaliflerin partiyi olağanüstü kongreye götürmek üzere kayyum atanması talebiyle yargıya gitme seçeneği de bulunuyor.
Muhaliflerin önündeki en büyük endişe ise, toplanan imzaların genel merkeze iletilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ekibinin harekete geçerek, kurultay isteyen delegeleri, imzalarını geri almaları yönünde ikna etmesi.