AKTÜEL: 1 ton amonyum nitrat ele geçirildi

Teröristlerin gizlendiği evlerden çuval çuval amonyum nitrat bulundu. Genelkurmay Başkanlığı ise operasyonlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. TSK, Cizre’de 8, Silopi’de 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Silopi’de 1 ton amonyum nitrat ele geçirildiğini açıkladı.
Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı süren Silopi İlçesi Başak Mahallesi’nde operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçler, teröristlerin girdiği evlerde yaptıkları aramada El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan malzemeleri ele geçirdi. PKK’lıların kullandıkları evlerde ve depolarda Amonyum Nitrat çuvallarının olduğu tespit edildi.
Öte yandan bölge halkına güvenlik güçleri tarafından yiyecek yardımı yapıldı.
Genelkurmay Başkanlığı ise dün yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Şırnak Cizre’de 8, Silopi’de 2 terörist etkisiz hale getirildi.
Genelkurmay’ın açıklaması şöyle:
Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 195’dir.) İki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30’dur.) bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 53 adet fişeği, iki adet şarjör, bir adet havan mühimmatı ve bir ton amonyum nitrat ele geçirilmiş, üç adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, üç barikat kaldırılmıştır.
Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; 13 adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bir barikat kaldırılmış, bir hendek kapatılmıştır.
Tunceli’de icra edilen operasyonda, tespit adilen bir sığınak içerisinde, El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan 10 kilogram Anfo (Amonyum nitrat-Fuel oil), 100 metre kablo ile muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirilmiştir.
Öte yandan TSK’nın açıklamasına göre Şırnak / Silopi’de, YDG-H içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlanan 4 kişi yakalandı.
Kilis’de ise Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu dört kişi gözaltına alındı.