SİYASET: CHP’den ‘Yasa Dışı Dinleme Komisyonu’ önerisi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yasa dışı telefon ve ortam dinlemelerine ilişkin olarak TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.
Önergenin gerekçesinde, “Türkiye’de herkes telefonlarının dinlenildiğinden şüphelenmekte, buna karşı kendi yol ve yöntemleriyle önlem almaya çalışmaktadır. Toplumun farklı kesimlerinde telefon ve ortam dinleme şüphesinin bulunması hukuk devletine inancın ortadan kalktığını göstermektedir” denildi.
İnce tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, haberleşme hürriyetini ihlal eden yasa dışı telefon ve ortam dinlemelerinin araştırılması, yasa dışı telefon ve ortam dinlemelerine karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’de komisyon kurulmasını içeriyor. Önergede, “Yetkililer dinleme iddialarına karşı, ‘Yanlış işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın’ ifadesiyle yasa dışı dinlemelere zemin hazırlamış, haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kamu görevlilerine adeta cesaret vermişlerdir. 2010-2014 arasında 866 bin dinleme yapıldığı basında yer almıştır. Bu rakamlar Türkiye’de dinlemenin ne kadar yaygınlaştığını ortaya koymaktadır” denildi.