SPOR: Kartal’da şampiyonluk formülü hazır

Şenol hoca, ilk yarısını zirvede kapattıkları Süper Lig’i zirvede tamamlamalarını sağlayacak senaryoyu oyuncularıyla paylaştı. Güneş, “İkinci yarıda en fazla 5 puan kaybı yaşarsak şampiyonluk bizim olur” ifadelerini kullanarak hedefi belirledi.
Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamlayan Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Şenol Güneş, yılbaşı tatili öncesinde oyuncularıyla yaptığı toplantıda takımın ikinci yarıdaki hedefini açıkladı. 17 haftalık serüvende Trabzon ve Akhisar mağlubiyetlerine ek olarak Kasımpaşa ve Gençlerbirliği’yle berabere kaldıklarını hatırlatan Güneş, zirvede olmalarına rağmen ikinci Fenerbahçe’yle aralarında sadece 1 puan olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Başarılı teknik adam, “5 yeni transferle başladığımız sezonun ilk yarısında 10 puan kaybettik. İyi futbol oynuyoruz, skorer bir takımız ancak bunlar şampiyonluk için yeterli değil. İkinci yarıda da 10 puan kaybedersek zirvede kalamayız” ifadelerini kullandı.
Ligde şampiyonluk ipini göğüsleyebilmek için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Şenol hoca, “İlk yarıyı zirvede kapatmak elbette önemli ancak asıl hedefimiz sezonu en tepede tamamlamak… Bunu başarmak için ikinci yarıda en fazla 5 puan kaybedebiliriz. Bunun üzerinde rakiplerimize kaptıracağımız puanlar bizi şampiyonluk yarışında geri planda bırakır” yorumunu yaptı.
Sözlerinin sonunda öğrencilerinden ara tatilde iyice dinlenmelerini isteyen başarılı çalıştırıcı, “Kafanızı iyice boşaltın. İkinci yarıya sanki ilk yarı yokmuş gibi başlayıp rakiplerimizin ne yaptığına bakmadan yolumuza öyle devam edeceğiz” sözlerini sarf ederek iyi tatiller diledi.