‘Yönetim temyize gidecek mi?’

Sevgili Beşiktaş’lılar, 2015’in son maçında güzel bir galibiyetle yeni yıla lider olarak girmenin keyfini yaşıyoruz. Gerçekten önemli bir maçtı, zira Konyaspor güçlü bir takımdı, nitekim daha oyunun başında direkten dönen şutları gol olsaydı işimiz zor olabilirdi, ama futbol bu bizim takım 2. yarı bayağı iyi oynadı ve galibiyeti hak etti.
Ah o boşuna kaybedilen puanlara gel de yanma şimdi belki de 7-8 puanla liderdik. Neyse buna da şükür diyelim ve sadede gelelim.
Hep ne diyorum lig başlamadan evvel dahi, hep neyi vurguladım. 1 süper kaleci ve geriye 2 süper adam şart. Bakalım kaleci ve 1 geriye futbolcu tamam diyorlar, 2.’ciden vazgeçtim, ama bu iki transfer bence çok çok önemli, aksi halde 2. yarıdaki maçlarda bilhassa bu kaleci sıkıntısı biz çok üzer, bunu herkes bilsin.
Zira alınmasın gücenmesin Tolga BJK’a ne kaptan, ne de direkt kalede oynayacak oyuncusu değil. İyi bir yedek olabilir, o kadar.
Ersan’da esasında bana hiç güven vermiyor, ama imkan yoksa, yanına bir kişiyle belki daha iyi olabilir. Orta sahamız Veli ve Tolgay ile iyice güçlenir, ilerde de iki forvet oyuncumuz zaten iyiler, bence orada hiç sıkıntı yok.
Gelelim stadyum işine. Başkandan hayırlı haberler alıyoruz, mutlu oluyorum, inşallah Mart’ta açarız diyor, ama bence hiç aceleye getirmeden gelecek sezona stadı açmak daha hayırlı olacak gibi geliyor, tabii bu benim fikrim, yönetim herhalde en iyi kararı verecektir.
Bir sorun da, Y. Demirören’in ibra davasının mahkemece reddine. Şimdi yönetim temyize gidecek mi? Gitmeyecek mi? Herkes merakla bunu bekliyor.
Ben daha evvel fikrimi ve tavsiyemi yazmıştım, tekrarlamaya gerek yok. Özetle Y. Demirören 100 milyonu çizecek yönetimde temyize gitmeyecek, ama o malum DENETLEME KURULU RAPORUNUN AÇIKLANMAMASI var ya, hiç ama hiç İÇİME SİNMİYOR. Bakalım o konuda Sn. Başkan F. Orman ne yapacak, bence iki arada bir derede. Ama unutmasın ki, biz kongre üyelerine kürsüde çıkıp söz vermişti. Ben sözünden döneceğine ihtimal vermiyorum.
Tüm TÜRK MİLLETİMİZE ve de Beşiktaş camiamıza, yönetim kurulumuza, futbolcu ve teknik adamlarımıza, 2016 yılı için yürekten başarılar, sağlıklar ve mutluluklar diliyorum.
İnşallah sezon sonu şampiyonluk kupası BEŞİKTAŞ’IMIZA NASİP OLSUN.
Sevgi ve saygılarımla.

İSMAİL
ER

Liderliğin şifresi Güneş’te

Süper Ligin en istikrarlı takımı Beşiktaş devre arasına lider girerken başarının perde arkasında hiç şüphesiz Teknik Direktör Şenol Güneş ve ekibinin takım ruhu birlikteliği var. Geçen yıllarda Biliç’ten çok farklı bir sistem, hücum oynatarak takımı zafere koşan Teknik Direktör Şenol Güneş’in ilk yarıdaki Fenerbahçe ve Galatasaray derbylerindeki galibiyet başarısı camiayı yüreklendirdi, umutlandırdı ve hırslandırdı.
Teknik Direktör Şenol Güneş ülkemize kazandırdığı dünya 3’ncülüğünün ardından inanılmaz mesafe kat ederek bilgi ve birikimlerini en rahat şekilde paylaşacağı ortam Beşiktaş oldu. Başkan Fikret Orman ve yönetiminin bonkör davranarak yaptığı başarılı transferleri harmanlayan Şenol Güneş geçmiş yıllardaki teknik direktörlerin aksine kendi oyun felsefesini tüm oyunculara tek tek aşıladı.
Siyah-Beyazlı ekibin, Süper Lig’in ilk yarısında yaptığı 17 lig maçında 20 farklı futbolcu forma giyerken ayakta alkışlanacak tek oyuncu vardı. İngilizlerin de peşinde olduğu Hollandalı Atiba Hutchinson’ın takıma olan katkısı mükemmelinde üstündeydi.
Beşiktaş’ın ve Avrupa futbolunun önemli teknik oyuncusu Quaresma önemli karşılaşmalarda sergilediği futbol ve golleri inanılmazdı, Gökhan Töre yeniden doğmuş ayağına aldığı topla final vuruşuna kadar giderek dünya futbolunda dikkatleri üzerine çekti.
Oğuzhan Özyakup Biliç döneminden çok farklı bir çalışma ile karşımıza çıktı. Her kontratakta takımın önemli oyuncuları arasında yerini aldı.
Defansta Rhodolfo, Ersan Gülüm’ün hatalarına rağmen savaşçı gücünü sergiledi. Beck istikrarlı temposu ile takım oyununun en önemlileri arasında yerini aldı.
Beşiktaş’ta, sakatlığı sebebiyle tek maç kaçıran ve diğer 16 mücadelenin hepsine ilk 11’de başlayarak 90 dakika sahada kalan kaleci Tolga Zengin ise toplam bin 440 dakika görev yaptı. Tolga Zengin UEFA Kupası’ndaki yediği hatalı goller ile saç baş yoldurmasına rağmen genç kaleci Günay sorunları kapattı.
Olcay Şahan’ın son maçlardaki performansı müthişti.
Beşiktaş taraftarlarının yüreğinde yer açan Gomez’in sahadaki temposu ve gollerdeki estetiği süperdi. Cenk Tosun’un Gomez’den aşağı kalır tarafı yoktu. Her tarafta mücadele etti. Verilen şansı en iyi şekilde kullanarak Milli takımında golcüsü olduğunu gösterdi.
Beşiktaş’ın bu sezonki en büyük kazancı sorun yaşanılan yer diye gösterilen sol kanat oldu. İsmail Köybaşı yakaladığı fırsatı çok iyi değerlendirdi hem defansif hem de ofansif olarak savaştı mücadele etti ve takımın kazanması için varını yoğunu ortaya koyarak takım birlikteliğinde yerini aldı.
Yönetimin, taraftarların kenetlendiği şampiyonluğun şifresi hiç şüphesiz Teknik Direktör Şenol Güneş’te. Çünkü yönetim Güneş’in bir dediğini iki etmedi ve istediği kadroyu fazlasıyla eline verdi. Ben şampiyonluğa inanıyorum siz de inanın.