SİYASET: Yılın son günü güvenlik zirvesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu 2015’in son gününde Çankaya Köşkü’nde güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu katıldı. Toplantıda, ana Gündemmaddesini Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları ve bunlara karşı yürütülen operasyonlar oluşturdu. Başbakan’ın, toplantıda Ankara’da eylem hazırlığındaki iki IŞİD’li canlı bombanın yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiği öğrenildi.
Toplantıda, iki kadın kabine üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’nun yer alması dikkati çekti. Terörden zarar gören bölgelerin yeniden imarı konusunda Bakan Sarı’nın heyete bilgi verdiği öğrenildi. Harap binaların hasar tespit çalışmasından geçirileceği, kötü durumlarda olanların da yıkımı yapılacağı kaydedildi. Mağdur olan vatandaşların da geçici olarak başka yerde ikamet ettirilmesine dair çalışma va hazırlıklar konusunda da bilgi verildi. Bakan Ramazanoğlu’nun da terör eylemleri nedeniyle bölge halkına verilecek psikolojik destek ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.
Güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Başbakanımızın başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerimizin yürüttüğü faaliyetler ele alınmıştır. Terörden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın güvenlik, huzur ve esenliğinin azami şekilde korunması ve sürdürülmesi bakımından başta sağlık, eğitim, kentsel altyapı, çevre ve ulaşım olmak üzere tüm alanlarda yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler gözden geçirilmiştir” denildi.