GÜNDEM: “Hedeflerimizden vazgeçecek değiliz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Ne Suriye’de önümüze çıkartılan engeller, ne de Irak’ta muhatap olduğumuz riyakârlık bizim için caydırıcı değil. Birileri istemiyor diye Çalışmalarımızdan, hedeflerimizden vazgeçecek değiliz. Türkiye yolundan asla dönmez, dönmeyecektir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

RAHATSIZ OLANLAR VAR:
Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden, kendi vatandaşlarıyla birlikte kardeşleri için de bir umut kaynağı ve ilham kaynağı haline gelmesinden rahatsız olanlar var. Bunun için içeride ve dışarıda önümüze her türlü engel çıkarılıyor, provokasyona başvuruluyor.

ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN:
Suriye krizi, bir yönüyle bölgenin dinamiklerinin ürünüyse, bir yönüyle de Türkiye’nin önünü kesme projesidir. Irak’ta yaşanan hadiselerin gerisindeki saiklerden biri de aynı şekilde Türkiye’nin güçlenmesinden duyulan rahatsızlıktır. Mısır’da ve Libya’da yaşanan olaylarda, hatta bir türlü ilerleme kaydedilmeyen Kıbrıs meselesinde, Türkiye konusundaki olumsuz düşüncelerin, niyetlerin, tutumların çok önemli bir payı vardır.