SPOR: FIFA’nın kararı sonrası açıklama

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye 8 yıl futboldan men cezası verdi. FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini’nin kaderlerini Etik Kurulu’na bağlı Adalet Komisyonu belirledi. FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye 8 yıl futboldan men cezası verildi.
Etik Kurul, daha önce Blatter ve Platini’ye 90’ar gün geçici olarak futboldan men cezası vermişti. ABD ve İsviçre’de yürütülen soruşturmaları kapsamında İsviçre Adalet Bakanlığı da geçtiğimiz hafta FIFA ile bağlantılı tüm banka hesaplarını dondurmuştu.
Blatter, Dünya Kupası’nın canlı yayın haklarının satışında usulsüzlük yapmakla suçlanmıştı. Platini ise FIFA’dan 2011 yılında aldığı 2 milyon İsviçre Frangı için belge gösterememişti. Fransız futbol adamı bu parayı 1998-2002 yılları arasında FIFA Başkanı Blatter’e verdiği danışmanlık hizmeti için aldığı savundu. Ancak paranın neden kendisine tam da 2011 yılındaki başkanlık seçimlerinden önce ödendiği konusunda tatmin edici bir açıklama yapamamıştı.
Blatter ve Platini’ye 8 yıl men cezasının yanı sıra para cezası da verildi. Blatter 50 bin İsviçre Frangı (146 bin TL), Platini ise 80 bin İsviçre Frangı ( 233 bin 880 TL) para cezası ödenmesine karar verildi. Sepp Blatter ve Michel Platini’nin Spor Tahkim Kurulu’na (CAS) başvuruda bulunacağı ifade ediliyor.